Samsun'da liseli öğrencilerden şiir etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Samsunda liseli öğrencilerden şiir etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2018 18:31

Samsun'da liseli öğrencilerden şiir etkinliği

Haberin Devamı

Gökhan İÇKİLLİ/SAMSUN, (DHA) – SAMSUN İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Oku Anlat Yaşat’ ‘Samsun İçin Okuma Vakti’ projesi kapsamında Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri yıl boyunca yürüttüğü ‘Şair – Şiir – Sanat, Piri Reis’te Yaşat’ okuma, tanıma ve anlama çalışmasının yılsonu finalini ünlü şairlere ait şiirleri seslendirerek yaptılar.

Okulun edebiyat öğretmenleri Ayşe Sancak ve Elif İnce tarafından hazırlanan programda öğrenciler birbirinden güzel şiirlerle seyircilere duygu dolu anlar yaşattılar. Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe İlkadım Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, okul müdürü Mustafa Şahin, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programda 16 öğrenci 16 farklı ünlü şairin şiirlerini seslendirdi. İlkadım ilçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe’de, Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Bu Yağmur’ adlı şiirini seslendirdi.

Etkinlik hakkında bilgi veren Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Şahin, “Yıl boyu süren projemizin bugün finalini gerçekleştirdik. Her ay andığımız ülkemizdeki şairlerimizi bugün burada tekrar anacağız. İlçe milli eğitim müdürümüz ve öğrencilerimiz şiirler okuyacak. 16 öğrencimiz 16 şiir okuyacak ve 550 katılımcımız var” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!