Samsun'da lise tanıtım günleri

Güncelleme Tarihi:

Samsunda lise tanıtım günleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 16:07

Samsun'da lise tanıtım günleri

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA) - SAMSUN Maarif Hareketi kapsamında Fen-Sosyal Bilimler, Anadolu ve Meslek liselerinin tanıtıldığı 'Lise Tanıtım Günleri' etkinliği 15 Temmuz İmam-Hatip Ortaokulu bahçesinde düzenlendi.
Samsun'da Maarif Hareketi kapsamında Fen-Sosyal Bilimler, Anadolu ve Meslek liselerinin tanıtıldığı 'Lise Tanıtım Günleri' etkinliği gerçekleştirildi. 15 Temmuz İmam-Hatip Ortaokulu bahçesinde düzenlenen etkinliğin açılış programına İlkadım İlçe Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Hayri Ertan, Şube Müdürü Hıdır Okçu, RAM Müdürü Ali Cengiz Ciğerci, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Programda konuşan İlçe Müdürü Davut Numanoğlu "Öğrencilerimizin üst öğrenim kurumlarına hazırlanırken en çok ihtiyaç duyduğu rehberlik ve yönlendirmedir. Samsun Rehberlik Araştırma Merkezimizin koordinasyonunda 2 gün sürecek bu tanıtımla 8'inci sınıf öğrencilerimiz il genelindeki liselerimizi daha yakından tanıyacak, tercih aşamasında zorlanmayacaktır" dedi.

İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz ise yaptığı konuşmada "İyi bir gelecek, iyi bir meslekten, iyi meslekte iyi bir tercihten geçer. Bu yüzden mesleği tanımak ve o mesleğe yönelik üniversite tercihi lise öğrenimi belirlenir. Samsun Maarif Hareketinin rehberlik ve yönlendirmeye yönelik bu çalışmasını önemsiyorum. Emeği geçenleri kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Kaymakam Atlamaz tüm stantları ziyaret ederek, öğrencilerden okulları hakkında bilgi aldı.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!