Samsun’da adli yıl törenle açıldı

Güncelleme Tarihi:

Samsun’da adli yıl törenle açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2016 13:08

Samsun’da adli yıl törenle açıldı

Haberin Devamı

Hakan AKGÜN/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'da adli yıl, düzenlenen törenle açıldı, Törende konuşan Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, "15 Temmuz gecesi yaşadığımız menfur ve alçak darbe girişiminden sonra bu ülkede milletimizin can güvenliğinin çok daha önem arz ettiğini ve bu noktada millet olarak daha önemli bir duruş sergilememiz gerektiğini hep beraber görmüş ve yaşamış olduk" dedi.
Adli yıl açılışı için ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Anıttaki törene Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Adalet Komisyon Başkanı Kemal Alver, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Erol Tosun, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Gülay, Samsun Bölge İdare Mahkemesi Başkan Vekili Merih Dinçer, Samsun Baro Başkanı Avukat Kerami Gürbüz, kurumların çelenklerini bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona eren törenden sonra Samsun Adliyesi'nde bulunan İsa Fidan Konferans salonunda kokteyl düzenlendi.
Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Garnizon Komutanı Piyade Albay Sedat Bulut, protokol üyeleri, hakimler, savcılar ve avukatların katıldığı kokteylin açılış konuşmasını yapan Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, Türkiye Cumhuriyetinin hukuk devleti olduğunu belirterek, "15 Temmuz gecesi yaşadığımız menfur ve alçak darbe girişiminden sonra bu ülkede milletimizin can güvenliğinin çok daha önem arz ettiğini ve bu noktada millet olarak daha önemli bir duruş sergilememiz gerektiğini hep beraber görmüş ve yaşamış olduk" dedi.
BAŞSAVCI YAVUZ: 15 TEMMUZ SORUŞTURMASI TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜLÜYOR
15 Temmuz soruşturmalarının titizlikle yürütüldüğünü söyleyen Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, "Cumhuriyet Başsavcılığımız devletimize, meşru hükümete, halkımıza yönelik bu kalkışmaya teşebbüs edenlere, onlara destek verenlere karşı kanunlar dairesinde üzerine düşeni büyük bir özveri ile yerine getirmektedir ve soruşturmalar titizlikle yürütülmektedir" diye konuştu.
SAMSUN VALİSİ ŞAHİN: TÜRK MİLLETİNİN SAVAŞCI RUHUNU İHMAL ETMİŞLER
Samsun Valisi İbrahim Şahin ise yaptığı konuşmada, "Yurt dışında bir gazetenin makalesinde Cerablus’un sınır ötesindeki bu faaliyetin 14 saatte nasıl başarıldığını anlamadıklarını yazıyorlar. Silahlı kuvvetlerin, Türk milletin bu savaşçı ruhunu ihmal etmişler, görememişler. Güvenlik güçlerimiz bu bölgede vatandaşı rahatsız etmeden yol kontrollerini uygulayarak çalışmalarını sürdürüyor. Arkadaşlarımı ısrarla uyarıyorum. Özellikle yol kontrolleri bir taciz halini almamalı. Yol kontrollerindeki olumsuzlukları asgari düzeye taşımalı ama yürüyen araçlardaki canlı bombaların toplumu tehdit edildiğini dikkate alınacak olursak bir o kadar da bunun önemini vurgulamak gerekiyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!