Samsun'da 50 yıllık 5 yıldızlı otel yıkılarak yeşil alan oluyor

Güncelleme Tarihi:

Samsunda 50 yıllık 5 yıldızlı otel yıkılarak yeşil alan oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2015 16:09

- Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: "Otel yıkılarak otel alanının komple rekreasyonunu yapacağız"

Haberin Devamı

SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Otel yıkılarak otel alanının komple rekreasyonunu yapacağız" dedi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, 50 yıl önce yapılan ve 1997 yılından itibaren 5 yıldızlı otel olarak kullanılan Büyük Samsun Oteli'nin hukuki süreci tamamlanıp tahliye edilerek yıkımına başlandığını hatırlattı.

Otelin bulunduğu alanı "Panorama 1919 Müzesi” ve Kurtuluş Yolu ile bütünleştireceklerini belirten Yılmaz, "Yıkımın tamamlanmasından sonra yeni bir bina yapılması hukuken mümkün değil. Otelin işletmecisi bir hukuki mücadele verdi. Ama bu mücadelenin hukuki süreci sonuçlanarak tahliye kararı çıktı. Biz de kendisi ile görüşerek bu kararı tebliğ ettik. Samsun'daki bu kangreni çözmek zorunda olduğumuzu anlatıp kendilerine yakışan bir şekilde bu tahliyeyi yapmamızda yardımcı olmasını istedik. Sağ olsun bize yardımcı oldular. Otelin içinde işleticiye ait olduğu iddia edilen malzemeleri alıp bize teslim ettiler. Biz de binanın yıkımına başladık" diye konuştu.

Haberin Devamı

Otel kısmının yeniden restore edilip yeni bir vizyon kazandırarak işletime açılmasının mümkün olmadığının altını çizen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Binanın depreme karşı dayanıklılığı yeterli değil. Ayrıca böyle bir masrafı yaparak binayı restore edip yeniden işletime açmamız, İmar Kanunu açısından da söz konusu olamıyor. Çünkü bina denizden doldurularak oluşturulmuş alan üzerine inşa edildiği için imar problemi olan bir yerde bulunuyor. Burayı yıkıp yeni bir bina yapmamıza da imkan olmadığına göre otel binasını ve onun dışındaki diğer teferruatları kaldıracağız. Otelin yan tarafında çok güzel iki katlı salonu bulunan ayrı bir bina var. Bu binanın kullanımını engelleyen bir durum söz konusu değil. Bu binanın içine bir takım basit tefrişler yaparak burayı düğün salonu, toplantı turizmi ve galeriler olarak kullanmayı düşünüyoruz. Onun dışındaki unsurları kaldırıp komple rekreasyonunu yapacağız. Büyük bahçeyi emek de harcayarak güzel bir rekreasyon alanı haline getirmek istiyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!