Samsun'da 100 çocuğa çevre ve deniz bilinci aşılanıyor

Güncelleme Tarihi:

Samsunda 100 çocuğa çevre ve deniz bilinci aşılanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2017 16:02

Samsun'da 100 çocuğa çevre ve deniz bilinci aşılanıyor

Haberin Devamı

Yaprak KOÇER/SAMSUN, (DHA)- SAMSUN'da Sabancı Üniversitesi ile Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) işbirliğinde düzenlenen 'Kendini Keşfet' Projesi kapsamında 100 çocuk hazırlanan program kapsamında çevre ve denizleri koruma konusunda eğitim alırken gerçekleştirilecek oyun ve çeşitli etkinliklerle de kişisel gelişimlerine katkı sağlanacağı belirtildi.
Sabancı Üniversitesi ile Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) işbirliğinde düzenlenen 'Kendini Keşfet' Projesi dün Samsun'da başladı. Samsun Büyükşehir belediyesi ve Tekkeköy Kaymakamlığı'nın desteklediği proje kapsamında Tekkeköy İlçesi'ndeki 8-13 yaş grubundaki 100 çocuk Nedime Serap Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Denizcilik Lisesi'ne getirildi. Proje kapsamında çocukların kişisel becerilerini geliştirme fırsatı bulacakları verilen eğitimlerle çevre ve denizlerin korunmasının önemi  konusunda farkındalık oluşturulacak.
Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) Karadeniz Bölge Koordinatörü Tuncer Üçüncüoğlu, çocuklara denizler, kirliliğin sebepleri, sudaki yaşam ve deniz canlıları ile ilgili bilgiler verileceğini söyleyerek şöyle konuştu:
"Projenin amacı; eğitim sonunda çocukların sadece doğaya değil, tüm canlılara bakış açısına ışık tutmak ve bir bilim insanı gibi düşünerek yeni fikirler ve projeler üretmelerini sağlamak. Sabancı Üniversitesi'nin gönüllü öğrencilerinin katıldığı projede ayrıca çocukların özgüvenlerini, ifade becerilerini ve yaratıcılıklarını artırıcı çeşitli oyun ve etkinlikler de gerçekleştirilecek. düzenlediğimiz bu etkinlik 18 Ağustos'a kadar devam edecek."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!