Samsun TSO Yönetim Kurulu Faaliyetleri İbra Edildi

Güncelleme Tarihi:

Samsun TSO Yönetim Kurulu Faaliyetleri İbra Edildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 17:49

SAMSUN TSO BAŞKANI SALİH ZEKİ MURZİOĞLU.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) Ocak ayı meclis toplantısında 2015 yılı yönetim kurulu faaliyetleri oy birliği ile ibra edildi.
STSO Meclisi, 2016 yılının ilk toplantısını Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu başkanlığında Davut Altan Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda ayrıca, 2015 yılının faaliyet raporu ve kesin gelir-gider bilançosu da oy birliği ile kabul edildi. Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, kendilerine verdikleri destekten dolayı meclis üyelerine teşekkür etti. Toplantıda söz alan Murzioğlu, iki toplantı arasında yürüttükleri çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.
“ÖNEMLİ OLAN GİDER BÜTÇESİNDEN YÜZDE 24 GİBİ BİR TASARRUFUN YAPILMASIDIR”
Meclis üyelerine verdikleri destekten dolayı desteklerinden dolayı teşekkür eden Salih Zeki Murzioğlu, 2016 yılının oda ve camia adına yeni başarılar getirmesini temenni etti. Murzioğlu konuşmasında, "Burada önemli olan gider bütçesinden yüzde 24 gibi bir tasarrufun yapılmasıdır. Oda başkanlığım süresince sadece odanın normal aidatları veya verdiği belgeler karşılığında odaya gelen gelirin haricinde farklı şeyler yapmak istedim. Bunu da odalar birliğinden örnek aldık. Odalar birliğinin iştiraklerinin olduğu gibi bizim de iştiraklerimiz olsun, buradan odalarımıza gelir gelsin dedik. Bunun için bildiğiniz gibi sizlerinde desteğiyle Samsun’a Fuar ve Kongre Merkezi kazandırdık. Biz bunun fuar merkezini yaptık. Kongre merkezini yapmamıştık. Kongre merkezinin yapımını ise kiracısını verdik. Kongre merkezinin yapılması ve kiradan düşülmesi kaydıyla bir anlaşma yaptık. Artık bunun ödemesi bittikten sonra odamıza belki bütçeden daha büyük bir katkısı olacak" dedi.
“ODAMIZIN BÜTÇESİ MEVCUT BÜTÇEMİZİN ÇOK ÇOK ÜSTÜNDE OLACAK”
En büyük gelir getirici projelerinden birinin de Lojistik Merkezi olacağını ifade eden Murzioğlu, "Lojistik Merkez’in yüzde 50 ortağı biziz. Yani orada biz yüzde 50 pay ve söz hakkına sahibiz. Buranın gelirinin yüzde 25’i direkt olarak odamıza gelecek. Dolaylı olarak gelecek olanlar da var. Bu uluslararası bir proje. 43 milyon euroluk bir proje. İhalesi yapıldı. Yer teslimini yapacağız. Bu proje bir kaç yıl içinde faaliyete geçtiğinde odamızın bütçesi mevcut bütçemizin çok çok üstünde olacak" diye konuştu.
KESİN GELİR-GİDER BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLDÜ
2015 yılının 31 Aralık tarihi itibariyle gerçekleşen Samsun TSO’nun kesin gelir-gider bütçesiyle ilgili meclis üyelerini bilgilendiren STSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören ise konuşmasında, “2015 yılı bütçesini 6 milyon TL olarak öngörmüş ve sizlerin onayına sunmuştuk. Odamız bütçesi 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle; toplam geliri 6 milyon 86 bin 333,46 TL, toplam gideri 4 milyon 610 bin 468,53 TL olarak gerçekleşmiştir. Başka bir ifadeyle gelir bütçemiz yüzde 101 oranında, gider bütçemiz ise yüzde 76 oranında gerçekleşmiştir” açıklamalarında bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!