Samsun Opera'dan unutulmaz gece

Güncelleme Tarihi:

Samsun Operadan unutulmaz gece
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2017 13:26

Samsun Opera'dan unutulmaz gece

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), tematik müzik konserleri kapsamında "Tuna Kıyısı Aşkları" konserini sanatseverlerin beğenisine sundu.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konserde, Türk tarihinden bağımsız değerlendirilemeyecek olan Avrupa kültür havzasının can damarı niteliğindeki Tuna nehri boyunca sıralanmış şehirlerin sosyal hayatına ve bu şehirlerde yaşanmış masalsı aşklara göndermeler içeren konserde Çardaş'tan Polka'ya, Vals'ten, Lied'e kadar pek çok tanınmış eser, parıltılı orkestrasyonuyla dinleyicilerinin beğenisine sunuldu.



OLÜMSÜZ BESTECİLER, ÖLÜMSÜZ ESERLER



“Müziğin başkenti” denilebilecek olan Viyana’nın kültürel yaşamına damgasını vurmuş operet ve balo gecelerinin ışıltılı ortamından yola çıkarak, geçmiş büyük aşkların hikayesini romantik bir gecede günümüz aşıklarının kulağına fısıldayan açıklamalı konserde Lehar, Kalman, Strauss, Brahms ve Gardel gibi ölümsüz bestecilerin eserlerine yer verildi.



SAMDOB orkestrası şefi Murat Kodallı'nın yönettiği konserde sopranoda Elif Demir, tenorda Cenk Bıyık, anlatıcı Ayşe Ceylan yer aldı.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!