Samsun Opera'dan çifte gösteri

Güncelleme Tarihi:

Samsun Operadan çifte gösteri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 14:37

Samsun Opera'dan çifte gösteri

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN Devlet Opera ve Balesi(SAMMDOB), yeni yılın ve 2016 – 2017 sanat sezonu opera repertuvarının çeşitli prömiyerleri ile perdelerini açmaya hazırlanıyor.

13 Ocak Cuma akşamı prömiyeri gerçekleştirilen, romantik İtalyan opera repertuvarının konuşmalı operalarının örneklerinden biri olan Donizetti’nin 1 perdelik Rita'sı ile Georges Bizet’in yine 1 perdelik Mucize Doktor komik operası, Şahan Gürkan’ın çağdaş rejisiyle sahnelenecek.



Mucize Doktor komik operası, Lauretta ve Silvio adlı aşıkların, Lauretta’nın babası Podestat’nın kızını zengin biriyle evlendirme isteğine eğlenceli bir oyunla karşılık vermesini anlatıyor.



Rita operasında ise, şiddet uygulayan kocası Gasparo’nun bir deniz kazasında öldüğünü öğrenince yeni bir hayata başlayan ve bir spor salonu açarak hayatının dizginlerini elinde tutmaya çalışan Rita’nın hikayesi anlatılıyor.



SAMDOB yetkilileri, Mucize Doktor ve Rita temsilllerinin 21 Şubat'ta saat:20.00’da izlenebileceğini bbelirterek, "Biletler Biletiva internet sitesinden ve gişeden alınabilir. Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi her gün saat 10.00 – 18.00 arası, temsil günlerinde ise temsil başlama saatine kadar açıktır" açıklamasında bulundu.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!