Samsun’da Balık Fiyatları Yarı Yarıya Düştü

Güncelleme Tarihi:

Samsun’da Balık Fiyatları Yarı Yarıya Düştü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2015 15:46

SAMSUN’DA KÖTÜ HAVA ŞARTLARININ SON GÜNLERDE DÜZELMESİNİN ARDINDAN TEKNELERİN TEKRAR DENİZE AÇILMASIYLA BİRLİKTE BALIK FİYATLARINDA DÜŞÜŞ YAŞANDI. KİLOSU 8 LİRAYA KADAR ÇIKAN HAMSİ TEKRARDAN 5 LİRAYA KADAR DÜŞTÜ. HAMSİ DIŞINDAKİ DİĞER BALIKLARIN DA FİYATLARINDA CİDDİ ORANDA DÜŞÜŞ YAŞANDI.

Son günlerde havaların düzelmesiyle birlikte Samsun’da balık fiyatları yarı yarıya düştü.
Samsun’da kötü hava şartlarının son günlerde düzelmesinin ardından teknelerin tekrar denize açılmasıyla birlikte balık fiyatlarında düşüş yaşandı. Kilosu 8 liraya kadar çıkan hamsi tekrardan 5 liraya kadar indi. Hamsi dışındaki diğer balıkların da fiyatlarında ciddi oranda düşüş yaşandı.
Balık fiyatlarının düşmesine rağmen insanların ilgi göstermediğini belirten balıkçı Bülent Çakmak, “Şu anda denizde balık oldukça bol bulunuyor. İstavrit 3 liraya, mezgit, hamsi, barbun 5 liraya, kefal 7 liraya kadar düştü. Balık fiyatları şu anda en düşük seviyesine kadar geriledi. Bu fiyatlardan aşağıya da düşmez. Ama insanlarda alım gücü pek yok. Balıkların fiyatının düşmesine rağmen insanlar çok fazla ilgi göstermiyor” dedi.
Balık fiyatların bu fiyatlardan daha aşağıya düşmeyeceğini belirten Kurtça Aydın, “Şu anda balık piyasası 1 hafta önceye nazaran çok iyi durumda. Geçen hafta 8 lira olan hamsiyi bu hafta 5 liraya satıyoruz. Mezgit 7 liraydı, şimdi 5 lira. Barbun 10 liradan 5 liraya düştü. İstavrit 7 liraydı, 3 liraya düştü. Havaların iyi olmasıyla beraber teknelerin denize açılmasının ardından fiyatlarda büyük bir düşüş yaşandı. Fiyatlar bundan daha da aşağılara düşmez. Vatandaşlarımıza bu günlerde balık fiyatları ucuzken bol bol balık yemelerini tavsiye ediyorum” diye konuştu.
Balık tezgahlarındaki diğer balıkların fiyatları ise zargana 10 lira, levrek, çupra 15 lira, kalkan 50 lira, tirsi 7 lira şeklinde sıralanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!