Şampiyonun izinde pistleri ağlatıyor

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonun izinde pistleri ağlatıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2012 11:47

“Türkiye'nin en genç motosiklet şampiyonu” unvanını elinde bulunduran Toprak Razgatlıoğlu, uluslararası alanda da başarılı olmayı hedefliyor.

Henüz 6 yaşındayken babasından etkilenerek motosiklet kullanmaya başlayan 16 yaşındaki Razgatlıoğlu, kariyerinin başlarında olmasına rağmen önemli başarılar elde ediyor. 13 yaşından beri pist yarışlarına katılan Razgatlıoğlu, kendinden büyük yarışçılar karşısında çeşitli şampiyonluklar kazanmayı başardı.

Türkiye Süpermoto Şampiyonası A Kategorisi'nde en genç şampiyon unvanını yakalayan Razgatlıoğlu, genç yaşına rağmen Almanya'da düzenlenen AR-6 Cup'ta dereceye girerek 3 kez dünya şampiyonu olan Sofuoğlu'nun ardından podyuma çıkmayı başaran ilk Türk sporcu oldu.

Türkiye'yi motosiklet yarışlarının en üst seviyesi olan Moto GP kategorisinde temsil etmeyi hedefleyen Razgatlıoğlu, seçmelerde başarılı olarak Red Bull Moto GP Rookies Kupası'na davet edildi. Razgatlıoğlu, Red Bull Moto GP Rookies Kupası'nda katılmaya hak kazanan ilk Türk sporcu oldu.

Razgatlıoğlu, AA muhabirine Kenan Sofuoğlu gibi önemli bir şampiyon olmayı hedeflediğini anlattı.

Motosiklet yarışçısı babasını izleyerek motosiklet kullanmaya başladığını, spora motokros yarışlarıyla başladığını, 11 yaşına kadar çok sayıda motokros şampiyonluğu elde ettiğini, ardından da pist yarışlarına katıldığını dile getirdi.
Türkiye şampiyonalarında iyi dereceler kazandığına dikkati çeken Razgatlıoğlu, başarısını yurt dışına da taşımak istediğini belirtti.

Moto GP kategorisinde yarışmak istediğini kaydeden Razgatlıoğlu, “Son olarak Moto GP Rookies Cup'ta yarışmaya hak kazandım. Bu, kariyerim için çok önemli bir gelişme. Çok büyük bir gurur kaynağı oldu benim adıma. Bu şampiyonaya katılan ilk Türk sporcu benim. İnşallah başarılı olacağım burada. Türkiye bayrağını o yarışmada dalgalandıracağım inşallah” ifadelerini kullandı.

“Kendimi daha iyi geliştireceğim” diyen Razgatlıoğlu, şöyle devam etti:
“İnşallah başarılı bir motosiklet yarışçısı olup ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. İlk hedefim, Kenan Sofuoğlu gibi başarılı olup ardından da Moto GP'de yarışmak. Onun yürüdüğü yolda ilerliyorum, inşallah onun gibi olurum. Moto GP'de yarışan Türk sporcu yok. Kenan ağabey Moto 2'de yarıştı ve çok şanssız bir sezon geçirdi ancak ben Moto GP'de başarılı olmayı istiyorum.”

“Hedeflerim için gerekli destek ortamı var”

Türkiye'de motosiklet sporunun önemli hale geldiğine işaret eden Razgatlıoğlu, çok sayıda kişinin kendisini desteklediğini bildirdi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun da genç sporculara önemli destekler sağladığını anlatan Razgatlıoğlu, “Hedeflerim için gerekli destek ortamı var. Federasyonumuz sağ olsun, çok iyi destek sağlıyor bizlere. En önemlisi de İstanbul Park'ı bize açtı. Burası Moto GP yarışlarının yapıldığı pist ve gelişmemiz açısından çok önemli. Kenan ağabey de bizimle çok ilgileniyor. Bu pisti bizim kullanımımıza açtı ve gelişmemiz için destek veriyor” şeklinde konuştu.

Razgatlıoğlu, şehir içinde motosiklet kullanmadığını ifade ederek, babasının başarısı için çalıştığını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!