Şampiyonluk yolu Anadolu'dan geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonluk yolu Anadoludan geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Birinci Futbol Ligi’nde şampiyon, derbi maçları sonunda değil, Anadolu takımları ile oynanan karşılaşmaların ardından ortaya çıkıyor.

Birinci Futbol Ligi’nin geride kalan 42 sezonu gözönüne alınarak yapılan araştırmaya göre, derbi maçlarda en çok puan toplayan değil, diğer takımlarla oynanan karşılaşmalarda en fazla puanı alan ekipler, genelde mutlu sona ulaşıyor.

42 yıllık geçmişi bulunan Birinci Lig’de şimdiye kadar derbi maçlarda en fazla puanı toplayan takımlar 15 kez ligi şampiyon olarak kapatırken, derbi maçlarda başarılı olamayan, ancak diğer karşılaşmalarda puan toplayan takımlar 27 kez ipi göğüsledi.

GALATASARAY DERBİLERDE BAŞARISIZ

Son 4 sezonda ligi şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, derbi maçlarda ise aynı başarıyı gösteremedi.

Sadece geçen sezon "derbi kralı" olan, diğer 3 sezonda ise derbilerde başarısız bir grafik çizen sarı-kırmızılılar, buna rağmen son 4 yılda şampiyonluk ipini göğüsleyen ekip oldu.

FENERBAHÇE "DERBİ KRALI"

Birinci Lig’in 42 yıllık geçmişinde en çok "derbi kralı" olan takım Fenerbahçe.

Sarı-lacivertliler, oynadıkları 42 sezonda 15 kez „derbi kralı“ olurken, Beşiktaş 14 kez ile ikinci, Trabzonspor ve Galatasaray da 11’er kez ile üçüncü sırada yer aldı.

Galatasaray, 11 kez derbilerde başarılı olmasına rağmen, tam 14 kez şampiyon olurken, en çok derbi kralı olan Fenerbahçe ise 13 kez mutlu sona ulaşabildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!