Şampiyonluk hakkımız

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonluk hakkımız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2011 15:58

Trabzonspor'un golcü futbolcusu Umut Bulut, takım olarak şampiyonluğu hak ettiklerini söyledi.

İstinye Park Alışveriş Merkezi'ndeki Nike mağazasında tanıtıma katılan Umut Bulut, Spor Toto Süper Lig'de sezonun tamamlanmasına 2 hafta kala Fenerbahçe ile aralarında devam eden şampiyonluk mücadelesi hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Şu anda 76 puanda olduklarını vurgulayan Umut, “Kötü bir dönem geçirmemize rağmen bizim sezon boyunca bir istikrarımız vardı. Fenerbahçe'nin ise ikinci yarı inanılmaz bir çıkışı oldu ve son haftalara bir rekabet içinde geldik. Trabzonspor olarak şampiyonluğu hak ettiğimize inanıyorum. İnşallah bu başarı bize nasip olur” diye konuştu.

Fenerbahçe'nin averaj avantajını elinde tuttuğunu ve rakiplerinin puan kaybını beklemek zorunda olduklarını anlatan Umut, “Biz kalan 2 maçımızı kazanıp, Fenerbahçe'nin puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Şu anda şampiyonluğumuzu ilan etmemiz gerekirken, ikinci yarıda 16'da 15 yaparak neredeyse Türkiye'de bir daha olmayacak bir şeyi başardı Fenerbahçe. Biz sonuna kadar kovalayacağız” ifadesini kullandı.
Sarı-lacivertli ekibin son haftada kaybedilen şampiyonluklar nedeniyle, bu şekilde son haftaya girilmesi halinde psikolojik bir baskı hissedip hissetmeyeceği sorusuna ise Umut, “Hangi psikolojide olacakları bizi ilgilendirmiyor. Biz puan kaybetmelerin istiyoruz. İster bu hafta, ister son hafta. Yeter ki kaybetsinler” yanıtını verdi.

BURAK'A ÖVGÜ

Umut Bulut, bu sezon ortaya koyduğu mücadeleyle dikkatleri çeken takım arkadaşı Burak Yılmaz'a da övgülerde bulundu.

Burak'ın geçmişte de son derece kaliteli bir oyuncu olduğunun altını çizen Umut, “Burak'ın inanılmaz bir performansı var. İnşallah bu başarısı sürer. Trabzonspor'da kendini yeniden buldu. Attığı gollerle takımın geldiği konuma büyük katkısı oldu” diye konuştu.

Umut Bulut, kendisine transferle ilgili herhangi bir soru sorulmamasını istemesine karşın, Avrupa'da futbol oynama hayalinin hep olduğuna dikkati çekerken, “Küçüklüğümden beri İspanya ligini takip ediyorum. Futbol stili olarak İspanya ve Fransa ligini kendime yakın görüyorum” dedi.

Başarılı futbolcu ayrıca, Mesut Özil'in ardından, Nuri Şahin'in de Real Madrid'le anlaşmasıyla ilgili ise, “Mesut Özil her ne kadar milli takım tercihini Almanya'dan yana kullansa da, Bir Türk olarak onun Real Madrid'deki performansından gurur duyuyorum. Nuri Şahin de bana göre orada başarılı olacaktır. Onların performansı, Türk futbolcuların önünü açılmasını da sağlayacaktır” ifadesini kullandı.

KRAMPON TANITTI

Bordo-mavili futbolcu, İstinye Park'ta bulunan Nike mağazasında krampon tanıtımı yaptı.

Umut Bulut, kendisinin de kullandığı ve Nike tarafından üretilen, “Mercural Vapor Superfly III” adlı kramponla basın mensuplarına poz verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!