“Şampiyonluk girişimi olmayacak”

Güncelleme Tarihi:

“Şampiyonluk girişimi olmayacak”
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2015 12:58

Gençlerbirliği’nin duayen başkanı, 1959 yılından önceki milli lig döneminde kırmızı-siyahlı ekibin elde ettiği 2 birincilik için futbol federasyonuna başvuru yapmayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Kulüp Başkanı İlhan Cavcav, 1959 yılından önce elde edilen şampiyonluklar için dava açacağı iddia edilen Fenerbahçe Kulübü’nün aksine, milli lig dönemindeki iki şampiyonluklarının tescili için herhangi bir başvuru yapmayacaklarını söyledi.
Cavcav, yaptığı açıklamada, Gençlerbirliği’nin, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 1959 tarihinde başlatılan profesyonel ligler öncesinde, 2 milli ligi şampiyonluğunun bulunduğunu hatırlatarak, “Bu tür şeyler futbolumuz için iyi değil. Geçmişi artık geçmişte bırakmak lazım. Isıtıp ısıtıp yeniden gündeme geliştirmenin bir anlamı yok” dedi.
Gençlerbirliği’nin milli lig dönemindeki şampiyonluklarının tescili için kesinlikle bir başvurusunun olmayacağını kaydeden Cavcav, “Benim babam da iyi insandı ama öldü. Bitsin artık bu geçmiş tartışmaları. Her şey halloldu da şimdi maziyi mi karıştırıyorlar. Geçmiş, geçmişte kaldı” ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe Kulübü’nün, şike sürecine ilişkin tazminat davası açmasıyla ilgili haberleri de değerlendiren Cavcav, “Türk futbolunu kaosa sürüklüyorlar. Bunları kesinlikle tasvip etmiyorum. Futbolumuzun daha iyiye gitmesi için neler yapmamız gerektiğine bakmalıyız. Dönüp dönüp geriye bakmamalıyız” diye konuştu.
Ankara Liginde, 1929-1930 ile 1950-1951 yılları arasında 10 şampiyonluk elde eden Gençlerbirliği, Türkiye Futbol Şampiyonası adı ile organize edilen ligde ise 1941 ve 1946 yıllarında iki kez birinci olma başarısı gösterdi.

OYUNCULAR TESTTEN GEÇTİ

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Süper Lig’in 8. haftasında Galatasaray ile deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarını taktik çalışmayla sürdürdü.
Antrenmanda iki gruba ayrılan kırmızı-siyahlı ekip, dar alanda pas ve top kontrolünün ardından, taktik çalışma ve üç kalenin yer aldığı maçla idmanı tamamladı.
Milli takımlarda bulunan Ahmet Çalık, İrfan Can, Atabey Çiçek, Taylan Antalyalı, Stancu, Atta ve Skulason ile tedavisi devam eden Halil İbrahim Pehlivan ve grip olan El Kabir çalışmada yer almadı. Futbolcular, sabah dört gruba ayrılarak sağlık ekibinin gözetiminde bir kez daha laktat testinden geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!