'Şampiyonluğu özledik'

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonluğu özledik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2010 11:38

Fenerbahçeli futbolcu Selçuk Şahin, bu sezon şampiyonluğa aç olduklarını belirterek, “2 sezondur şampiyon olamıyoruz, şampiyonluğu özledik” dedi.

Haberin Devamı

FB TV'ye açıklama yapan Selçuk, ligin zor geçeceğini vurgulayarak, “Herkes şampiyonluğu isteyecek, ama biz son 2 sezondur şampiyon olamıyoruz. Bu sezon gerçekten şampiyonluğa açız. Şampiyon olduğumuz dönemde yaşananlar takım içinde de konuşuluyor. Açıkçası özledik biraz. O yüzden bu sene şampiyon olmamız gerekiyor” diye konuştu.

Fenerbahçe'nin ciddiye aldığı her maçı rahat kazanabileceğini ileri süren Selçuk, şöyle devam etti:
“Her maça iyi ve konsantre şekilde çıkarsak, bizim rakibimiz olabilecek çok fazla takım yok. Elbette güçlü takımlar var, ama bizim en büyük rakibimiz yine biziz. İyi konsantre olursak ligin bitimine birkaç hafta kala çok daha rahat bir şekilde ligi bitirebiliriz. 25 tane çok kaliteli oyunculardan kurulan bir takımın ligi götürmesi lazım.”

Haberin Devamı

“SİVASSPOR MAÇI ZOR OLACAK”

Selçuk Şahin, hafta sonu deplasmanda Sivasspor ile yapacakları lig maçının zor geçeceğini söyledi.

Sivas'ta hava şartlarının zor olabileceğini, ancak İstanbul'da da hava şartları iyi olmadığı için maça hazırlıklı gideceklerini anlatan Selçuk, “Daha önceki yıllarda da Sivas'ta bu tip maçlar oynadık. Bizi neyin bekleyeceğini biliyoruz. Sivasspor maçı zor olacak, ama ikinci yarıya galibiyetle başladık, galibiyet serisini devam ettirmek istiyoruz. Deplasmanda aldığınız puanlar şampiyonluk yolunda büyük avantaj oluyor. Bu sene her ne kadar istediği gibi gitmese de Sivasspor güçlü ve ciddiye alınması gereken bir ekip. İnşallah kazanıp, döneriz” ifadelerini kullandı.

Sivasspor maçında cezalı olan oyuncular yerine oynayacak oyuncuların, onların yerini dolduracağını kaydeden Selçuk, şunları kaydetti: “Oynamayan oyuncular önemli oyuncular, ama takımdaki 3-4 tane genç oyuncu dışında hocamız herkesi sahaya sürebilir. Herkes üst seviyede ve kaliteli oyuncu. O yüzden bir sıkıntı yaşamayız. Sadece cezalı olan oyuncularda, sürekli oynamanın verdiği bir avantaj var. Daha az oynayanlar bu karşılaşmalarda kondisyon anlamında sıkıntı çekebilir. Fakat cezalı oyuncuların yerine oynayacak oyuncular da zaman zaman şans bulmuş futbolcular. Kaliteleri, karakterleri anlamında bir sıkıntı yaratmaz. Sahaya 11 kişi çıkacağız. Çok fazla sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum.”

Haberin Devamı

“DÜŞÜŞTEN ESER KALMADI”

Selçuk Şahin, son dönemde yaşadıkları düşüşten eser kalmadığını ifade etti.

Yeni transfer Gökhan Ünal'ın hücum hattını hareketlendirdiğini belirten Selçuk, “Takım futbolu özlemiş durumda, istekli. Bir düşüş yaşamıştık, ondan eser kalmadı. Bol gollü maçlar oluyor. Attığımız zaman keyifli, ama yediğimiz zaman üzülüyoruz. Umarım çok daha izleyenlere hoş gelen futbol sergileriz” dedi.
Yedi senedir Fenerbahçe'de olduğunu belirten Selçuk, bu dönem içinde zaman zaman oynadığını zaman zaman da kenarda oturduğunu ancak, hiç bir zaman küsmediğini söyledi. Çalışmayı seven biri olduğunu dile getiren Selçuk, “Bu işten ekmek yiyoruz. İşimize saygımız olması lazım. Elbette her zaman oynamak istiyorum, ama takımda 26-27 kişi var ve herkes oynamak istiyor, ama sahaya 11 kişi çıkarabiliyor. Yapmamız gereken tek şey daha fazla mücadele etmek. Oynayan oyuncuyu zorlarsanız o da kendini zorluyor, bu da takım için faydalı. Oynamak istiyorum, ama her zaman olmuyor. Oynamadığım zaman daha çok çalışmam gerektiğini düşünüyorum. Kendimi hazır tutmaya çalışıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!