"Şampiyonluğu hedefliyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonluğu hedefliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2013 11:26

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Memnun: “FIBA Avrupa Ligi Sekizli Final'inde hedefi çok yüksek koyduk. Ekaterinburg'da şampiyonluk istiyoruz” dedi.

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, Rusya'nın Ekaterinburg kentinde yarın başlayacak FIBA Avrupa Ligi Sekizli Final organizasyonunda şampiyonluğu hedeflediklerini söyledi. Memnun, yaptığı açıklamada, Rus ekibi Ekaterinburg'un ev sahipliğinde düzenlenen Sekizli Final'de Avrupa'nın en iyi takımlarının mücadele edeceğini dile getirdi. Memnun, “Buraya gelen 8 takım da çok iddialı ve kuvvetli. Adım adım gitmemiz lazım. Herkesin şansının olduğunu düşünüyorum. Günlük performanslar, oyuncuların form ve sağlık durumları gibi şeyler burada belirleyici olacak” diye konuştu.

Sekizli Final'de kendilerine yüksek bir hedef koyduklarını anlatan Memnun, “Ekaterinburg'da şampiyonluk istiyoruz. Bu takım bunun için kuruldu. Motivasyonumuz ve inancımız tam. Kalitemizin de olduğunu düşünüyorum. İnşallah kazanacağız. Bu hedefin ütopik olduğunu düşünmüyorum ama zor bir hedef olduğunu biliyorum” değerlendirmesini yaptı.

“Takımı oturtamadık”

Ekrem Memnun, sakatlıklar ve oyuncu değişiklikleri nedeniyle takım olarak bu sezon istedikleri duruma henüz gelemediklerini anlatarak, şunları kaydetti:
“Takımda sakatlıklar, gelen ve giden oyuncular oldu. Buna bağlı bir sürü sıkıntı yaşadık. Beraber çalışamadık. Mazeret anlamında değil ama şanssızlıklar nedeniyle takımı bir türlü rayına oturtamadık. Ben takım oyununa inanıyorum. Takım olmak da yedek parça gibi topla çıkart ile olmuyor. Beraber çalışmak ve paylaşmak lazım. Biz bunun sıkıntılarını yaşıyoruz ama umut ediyorum ki çıkacağız ve gerekli mücadeleyi yapacağız. Kazanabilecek potansiyelimiz var.”
Yaşadıkları sıkıntılara rağmen, şu ana kadar ortaya koydukları mücadeleden memnun olduğunu vurgulayan sarı-kırmızılı takımın antrenörü Memnun, “Ben buraya gelirken bu takım kurulmuştu. Sadece iki oyuncu ile anlaştım. Takımdan memnunuz ama daha iyi olabilir. Elimizdeki oyuncularla bu takımın oynayabileceği en iyi basketbolu oynamaya çalıştık. Şu aşamaya kadar da başarılı olduğumuzu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

-“Whalen'in gitmesi boşluk oluşturdu”-

Ekrem Memnun, alacaklarının ödenmemesi gerekçesiyle sözleşmesini fesheden ABD'li oyuncu Lindsay Whalen'in en önemli oyuncularından biri olduğunu belirtti.
Memnun, “Onun gitmesiyle bir boşluk oluştu. Whalen'a o rolü vermek için aylarca uğraştık. Bir düzen oturtuk ve bu düzen çok iyi çalışmaya başlamıştı. Şimdi yeni bir oyuncu geldi. Yetenekleri, kişiliği her şeyi farklı. Aynı süreçlerden geçmek için vakit de yok. Dolayısıyla o anlamda bir sıkıntımız var” diye konuştu.

-“Nevriye'nin sakatlık riskini biliyorduk”-

Galatasaray Başantrenörü Ekrem Memnun, sezon başında renklerine kattıkları, ancak sakatlığı nedeniyle yararlanamadıkları milli oyuncu Nevriye Yılmaz'ın tedavisinin devam ettiğini ve Sekizli Final'de takımda yer almayacağını belirtti.
Nevriye'nin şansız bir süreç yaşadığını dile getiren Memnun, sözlerini şöyle tamamladı:
“Nevriye olimpiyatlarda müthiş oynadı. Biz bu oyuncuyu sağlık kontrolünden geçirip aldık. Sakatlık riskini biliyorduk ama dünyada uzun oyuncuların çoğunda bu tür sıkıntılar var. Nevriye'nin ufak tefek sakatlıkları vardı, bunu biliyorduk. Bizde oynarken, 15 sene önce de vardı. Her zaman bunlarla yaşayan bir oyuncu ama çok iyi durumdaydı. Antrenmanda beline aldığı darbe sonucu daha önce olmayan bir fıtık oluştu. Ameliyattan sonra dönüş süresi uzadı. Ondan sonra antrenmanlara başladı, bu sefer ameliyat olmadığı tarafta çeşitli spazmlar oluştu. Tedavi sürece devam ediyor. Maalesef şansız bir süreç yaşadı.”

Yayıncı: Hüseyin Doğru
11:18 17/03/13
"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!