Şampiyonlar Pertevniyal’de buluştu

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonlar Pertevniyal’de buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2014 11:31

Ersun Yanal, Ekrem Memnun ve Turan Şahin Pertevniyal Lisesi’ne konuk oldu.

Haberin Devamı

1872 yılında kurulan Türkiye’nin en köklü okullarından biri olan Pertevniyal Lisesi dün Ersun Yanal, Ekrem Memnun ve Turan Şahin’i konuk etti. Okulun öğrencileri tarafından futbolda yılın teknik adamı seçilen Ersun Yanal, basketbol da yılın koçu seçilen Ekrem Memnun ile bir zamanların ünlü atleti olan Fenerbahçe yöneticisi olan Turan Şahin hem ödüllerini aldılar hem de genç hayranlarından gelen birbirinden ilginç soruları yanıtladılar. Ersun Yanal “Fenerbahçe elbette ki önümüzdeki yıl da şampiyon olacaktır, bundan doğal ne var? İç transferde Caner Erkin’in imza atıp aramızda kalacağına inanıyorum” dedi. Fenerbahçeli olmasına rağmen Meireles’in bazen Fenerbahçe formasına yakışmayacak hareketler yaptığı için oynatılmasını istemediğini belirten kız öğrenciye ise Yanal, “ Meireles takımımızın en kariyerli futbolcusu. Çok iyi bir oyuncu ve takıma çok büyük katkısı oluyor. Onunla çalışmaktan çok mutluyum. Zaman zaman maç içindeki hırçınlıklar büyütülmemeli, maçın tansiyonuna verilmelidir” dedi.

Haberin Devamı

Galatasaray Kadın Basketbol takımı ile Euroleague ve Türkiye Kadınlar Ligi şampiyonluğunu kazanan Ekrem Memnun ise kendisinin bu yıl da Galatasaray’ı çalıştırıp çalıştırmayacağı sorusuna “Bu konu kısa bir süre içinde netlik kazanacaktır” dedi. Işıl Alben’in takımda kalıp kalmayacağına “çok değerli bir oyuncumuz kalacağına inanıyorum. Sıralarında okuduğum, koridorlarında koştuğum okuluma 30 yıl sonra Avrupa Şampiyonu bir koç olarak gelmekten çok mutluyum.” dedi.

1964 yılında Pertevniyal Lisesi’nden mezun olan ve 1500 ile 3000 metrede birçok kez Türkiye Şampiyonu olan, daha sonra Balkan Şampiyonluğu, Avrupa gençler şampiyonlukları bulunan bir zamanların ünlü atleti, bugünün Fenerbahçe Kulüp yöneticisi Turan Şahin de Pertevniyal Lisesi’nin insan ve sporcu olarak kendisine büyük katkı sunduğunu belirterek “Siz bugünün öğrencileri de okulunuzun değerini unutmayın. Pertevniyal her zaman yolunuzu aydınlatacaktır” dedi. Söyleşi devam ederken bir öğrenci “Siz hem bir Pertevniyalli hem de Fenerbahçelisiniz. Bugün Konya’da gençler basketbol şampiyonasında Fenerbahçe-Pertevniyal maçı var. Gönlünüz hangisinden yana şeklindeki bir soruya “Biri yuvam, beni bu günlere taşıyan okulum, diğere de hayatın anlamı Fenerbahçe. Zor bir soru bu. İnşallah hak eden kazanır” dedi. Söyleşi sonunda Konya’da oynanan genç basketbol şampiyonası maçını Pertevniyal’in 20 sayı farkla kazandığı haberi salona ulaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!