Şampiyonlar Ligi'nde rekorlar gecesi

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonlar Liginde rekorlar gecesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2014 10:25

Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü hafta maçları birbirinden gollü maçlarla başlarken, rekorları da beraberinde getirdi.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü hafta maçları birbirinden gollü maçlarla başlarken, rekorları da beraberinde getirdi. Oynanan 8 karşılaşmada futbolseverler 40 gol izlerken, maç başına ortalama 5 gol atıldı. Shakhtar Donetsk, Bayern Münih ve Chelsea gecenin en farklı skorlarını üreten takımlar oldu. İşte Şampiyonlar Ligi'nde geceye damgasını vuran olaylar;

1-Shakhtar rekor kırdı: Evinde Bate Borisov'u 7-0 mağlup eden Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk ilk devrede kaydettiği 6 gol ile Şampiyonlar Ligi'nde bir devrede en çok gol atan takım oldu.

2-Messi'nin rekoruna ortak oldu: Shakhtar Donetsk adına 5 gol atan Luiz Adriano, Devler Ligi'nde bir maçta en çok gol atan oyuncu olan Messi'nin rekoruna ortak oldu. Golcü futbolcu ilk yarıda attığı 4 golle bir devrede en çok gol atan oyuncu ünvanını da ele geçirdi.

Haberin Devamı

3-Roma yandı, kül oldu: Bayern Münih deplasmanda karşılaştığı Roma'yı 7-1 gibi tarihi bir skorla yenerken, ilk 35 dakikada attığı 5 golle gecenin en flaş takımı oldu. Bavyera temsilcisi "bir devrede en çok fileleri havalandıran deplasman takımı" unvanını ele geçirirken, 813 dakika sonra kalesinde gol gördü.

4-Drogba'nın dönüşü: Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra yeniden Mavilere dönen Didier Drogba, 2012 yılında oynadığı finalin ardından ilk kez Chelsea formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde gol atma başarısı gösterdi. Drogba penaltı noktasından yaptığı vuruşla, Devler Ligi arenasında 43.golünü attı.

5-Devler Ligi'nde gol yağmuru: Şampiyonlar Ligi'nde salı gecesi toplam 40 gol atıldı. Ancak 1 Ekim 1997'de oynanan 8 maçta atılan 44 gollük rekor hala kırılamadı. Gecenin en farklı skorlarını imzasını atan takımlar Shakhtar Donetsk, Bayern Münih ve Chelsea oldu.

6-Messi atmaya devam ediyor: Barcelona'nın evinde Ajax'ı 3-1 yendiği maçta Lionel Messi gollerine devam etti. Şampiyonlar Ligi'ndeki 69. golünü atan Messi, Raul'un 71 gollük rekoruna bir adım daha yaklaşırken Cristiano Ronaldo ile bu alandaki sayısını da eşitledi.

7-Schalke son dakikada: Sporting Lizbon'u evinde konuk eden Schalke 04 gol düellosuna dönen maçta galibiyeti son dakikada buldu. İkinci yarısına 3-1 önde girdiği maçta rakibinin geri dönüşüne izin veren Schalke, 90.dakikada Chupo-Moting'in attığı penaltı golüyle sahadan 4-3'lük galibiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

8-CSKA geçit vermedi: Rusya'da CSKA Moskova deplasmanına giden Manchester City ilk yarısını 2-0 önde kapattığı karşılaşmadan beklemediği bir skorla ayrıldı. Doumbia ve Natcho'nun gollerine engel olamayan İngiliz temsilcisi sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılarak gruptan çıkma şansını zora soktu.

9-Quaresma'dan hayat veren gol: UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu 3. hafta maçında Porto sahasında Athletic Bilbao'yu 2-1 yenerken maçın yıldızı Quaresma oldu. 71. dakikada oyuna giren eski Beşiktaşlı futbolcu Ricardo Quaresma, 75. dakikada yerden sert bir vuruşla Porto'yu galibiyete taşıdı.

10-Suskunluğu Cavani bozdu: Gol rekoru kırılan Şampiyonlar Ligi'nde gecenin tek golsüz maçında sessizliği bozan isim Cavani oldu. APOEL Nicosia ile Paris Saint Germain'in karşı karşıya geldiği maçın 87. dakikasında sahneye çıkan Uruguaylı golcü maçın skorunu belirledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!