Şampiyonlar ara transfere 155 milyon Euro harcadı

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonlar ara transfere 155 milyon Euro harcadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2014 15:33

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 arasına kalan takımlar, ara transfer döneminde kadrosuna kattığı oyuncuların bonservisine yaklaşık 155 milyon avro ödedi. Manchester United, İspanyol oyuncu Juan Mata'yı Chelsea'den yaklaşık 45 milyon avroya renklerine bağlayarak ara transfer döneminin en çok harcama yapan takımı oldu.

Haberin Devamı

Son iki yılın şampiyonu Galatasaray ise kadrosuna kattığı 9 oyuncuyla ara transferde kadrosunu en çok güçlendiren takım oldu. Ara transfer döneminde kasasından yaklaşık 19 milyon avro çıkan sarı kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam eden 16 takım arasında en fazla harcama yapan ilk 4 kulüp arasına girdi.


Devler oyuncu almadı
Zorlu mücadelelerin yaşandığı grup maçlarını ilk iki sırada tamamlayarak son 16'ya kalan takımlar, devre arasında 29 transfere imza attı. İspanyol devleri Barcelona ve Real Madrid, son yıllarda yaptığı flaş transferlerle dikkat çekmeyi başaran Manchester City ve geçen sezon önemli kupaları müzesine götüren Bayern Münih, ara transfer dönemini sessiz kapatan takımlar oldu. Bu sezon Premier Lig'de başarısız bir görüntü sergileyen "Kırmızı Şeytanlar", hücum organizasyonlarında daha etkin olmak için Chelsea'nin İspanyol oyuncusu Juan Mata ile kadrosunu zenginleştirdi.


Transferden kazandığını transfere harcadı
Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkma mücadelesinde Galatasaray'ın rakibi Chelsea, Mata'dan elde ettiği transfer gelirinin çoğunu yeni oyuncularına harcadı. İngiliz temsilcisi, daha önce sadece 1 milyon 750 bin avroya kadrosuna katıp Benfica'ya yolladığı eski oyuncusu Nemanja Matic'i bu sefer 25 milyon avroya yeniden kadrosuna kattı. "Mavi-beyazlılar", İsviçre'de yılın futbolcusu seçilen Muhammed Salah'ın bonservisini Basel'den 13,2 milyon avro karşılığında aldı.

Paris Saint Germain, New Castle United'ın Fransız oyuncusu Yohan Cabaye'yi 25 milyon avroya satın alarak kadrosunu güçlendirirken, çeyrek finalde karşılaşacağı Alman ekibi Bayer Leverkusen ise Meksikalı oyuncu Andres Guardado'yu kiraladı.

Rus ekiplerinden Zenit, Rubin Kazan'ın Kolombiyalı 24 yaşındaki golcüsü Jose Salomon Rondon'u 18 milyon avroya kadrosuna katarken, Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri geçen yılın finalisti Borussia Dortmund, Sırbistan'da yılın oyuncusu seçilen Milos Jojic'i renklerine bağladı.


En karlısı Milan
Serie A'da istikrarsız bir grafik çizmesine rağmen yeni teknik direktörleri Clarence Seedorf ile tekrar çıkışa geçmek isteyen Milan ise, önemli oyuncuları çok düşük bedellerle kadrosuna katarak öne çıktı. Chelsea'nin Ganalı oyuncusu Micheal Essien'i ve Japon yıldız Keisuke Honda'yı bedel ödemeden transfer eden İtalyan temsilcisi, Valencia'nın Fransız oyuncusu Adil Rami'yi ise 400 bin avroya katarak kadrosunu güçlendirdi. Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam eden takımların kadrosuna kattığı yeni oyuncular ve ödedikleri transfer bedelleri şöyle:


Sıra Takımlar Transfer edilen oyuncular Transfer bedeli (avro) Transfer toplamı (avro)
1- Manchester United Juan Mata 44 milyon 730 bin 44 milyon 730 bin
2- Chelsea Nemanja Matic 25 milyon
Muhammed Salah 13,2 milyon 38 milyon 200 bin
3- Paris Saint-Germain Yohan Cabaye 25 milyon 25 milyon
4- Galatasaray Alex Telles 6 milyon 150 bin
Izet Hajrovic 3,5 milyon
Salih Dursun 2 milyon 750 bin
Koray Günter 2 milyon 500 bin
Lucas Ontivero 2 milyon
Oğuzhan Kayar 750 bin
Veysel Sarı 700 bin
Umut Gündoğan 550 bin
Guillermo Burdisso 185 bin (kiralandı) 19 milyon 85 bin
5- Zenit Jose Salomon Rondon 18 milyon
Aleksandr Ryazantsev bedelsiz 18 milyon
6- Atletico Madrid Diego 1,5 milyon
Jose Sosa 1,5 milyon (kiralandı) 3 milyon
7- Olympiakos Hernan Perez 2,5 milyon
Pele 440 bin
Ivan Marcano kiralandı
Nelson Haedo Valdez bedelsiz kiralandı 2 milyon 940 bin
8- Borussia Dortmund Milos Jojic 2 milyon 200 bin 2 milyon 200 bin
9- Arsenal Kim Kallström 750 bin (kiralandı) 750 bin
10- Milan Adil Rami 400 bin (kiralandı)
Michael Essien bedelsiz
Keisuke Honda bedelsiz
Adel Taarabt kiralandı 400 bin
11- Schalke Jan Kirchhoff kiralandı -
12- Bayer Leverkusen Andres Guardado bedelsiz kiralandı -
Toplam transfer bedeli 154 milyon 305 bin




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!