Şampiyondan anlamlı açılış

Güncelleme Tarihi:

Şampiyondan anlamlı açılış
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2016 09:58

DÜNYA Kupası 3 Bant Bilardo Şampiyonası’nda, şampiyonlukları bulunan Semih Saygıner, İzmir’in Aliağa ilçesindeki Şakran Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki çocuklar için oluşturulan bilardo salonunun açılışını yaptı. Saygıner çocuk mahkumlarla bilardo oynayıp, sohbet ederek, "Siz de dünya şampiyonu olabilirsiniz" diyerek, yüreklendirdi.

Haberin Devamı

Şampiyondan anlamlı açılış

Şakran Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda, çocuk mahkumlar için oluşturulan bilardo salonu törenle hizmete açıldı. Cezaevinin sinema salonundaki törene, Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Dur, Şakran Cezaevi Kampüs Müdürü Halis Orhan, Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Vural Teymür, Şakran Cezaevi Savcısı Güneş Okur ile cezaevi personeli katıldı.


CEZAEVLERİMİZ AVRUPA BİRLİĞİ NORMLARINDA 

Törende konuşan Şakran Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Vural Teymür, ceza infaz kurumlarında özelikle 2000 yılından sonra Avrupa Birliği normlarının üzerinde bir yapıya kavuştuğunu vurgulayıp, "Çocuklarımız bir okul gibi sabahtan akşama kadar ünitelerinden çıkarak yarım kalmış eğitimlerini tamamlayıp, meslek kurslarına katılabiliyor. Spor yaparak beden sağlıklarını, müzik, tiyatro, satranç gibi etkinliklerle ruh sağlıklarını zinde tutup nihayetinde kişisel gelişimlerini tamamlayarak, kendilerine, ailelerine ve topluma faydalı bireyler olarak dönmektedirler. Kurumumuzda bilardo ve oyun salonumuz da eğitim ve iyileştirmeye verdiğimiz önemin bir göstergesidir" dedi.

Haberin Devamı

Şampiyondan anlamlı açılış

 

BİLARDO KURTARICIM OLDU

Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdür Vural Teymür’ün konuşmasının ardından çocuk mahkumlardan oluşan zeybek ekibi konuklara küçük bir gösteri sundu. Semih Saygıner halk oyunları gösterisinin ardından sahneye gelerek çocuk mahkumlarla başarısının sırrını paylaştı. Saygıner, bilardonun kurtarıcısı olduğunu vurgulayıp, "Bilardo ile tanıştığımda sizlerin yaşındaydım. Bir şeylerle uğraşmak insanı çok rahatlatıyor. Hayatınızda size doğru bir yön bulmanız konusunda yardımcı oluyor. Bilardo benim kurtarıcım oldu. 14 yaşındayken annesini ve babasını trafik kazasında kaybetmiş bir çocuğum. Ondan sonra hayatım allak bullak oldu aslında. Fakat bir gün bilardo ile tanıştım. O alternatif beni o kadar çok içine çekti ki ben bilardoya tutkuyla bağlandım. İnsanların bir şeylere tutkuyla bağlanması iyidir" dedi.

SİZDE DÜNYA ŞAMPİYONU OLABİLİRSİNİZ

Haberin Devamı

Anne ve babasının ölümünün ardından okulu yarıda bırakıp bilardo oynamaya başladığını anlatan Saygıner, şöyle devam etti: "Bilardo beni bir yerlere taşıdı. Orada, taşıdığı o yerde çok güzel bir sosyal bir hayatım oldu. Onun sayesinde de dünya şampiyonluğuna giden yolculuk başladı. Dünya şampiyonu olmak matah bir şey değil. İyi birey olmak çok önemli. Ben, iyi bir birey oldum. Bir şeyle uğraştığım için oldum. Bir şeyle uğraşmak çok önemli. Bugün burada öğrendiklerimden çok mutlu oldum bir Türkiye vatandaşı olarak. Burada sizlerin bir şeylerle uğraşmanız, bir şeyleri öğrenmeniz, meslek edinmeniz çok önemli. Herkesin başına bir şeyler gelebilir. Bu kötü bir durum değil. Ama sizler o öğrendiklerinizle aynı benim gibi kendi alanınızda dünya şampiyonu olabilirsiniz." Saygıner’in konuşması salondakilerden büyük alkış aldı.

ÇOCUK MAHKUMLARLA BİLARDO OYNADI

Haberin Devamı

Saygıner daha sonra, cezaevindeki çocuk mahkumların daha iyi vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla oluşturulan bilardo ve oyun salonuna geçip, açılış kurdelasını protokol üyeleri ile birlikte kesti. Açılışın ardından Saygıner, 3 top bilardo gösterisi sundu. Bir çocuk mahkumla 3 top bilardo oynayan Saygıner, bu sporun incelikleri hakkında bilgiler de verdi. Saygıner daha sonra bir başka çocuk mahkumla da Amerikan bilardo oynadı. Saygıner, Amerikan bilardoda kendisini yenen çocuk mahkumu tebrik etti.

MADALYA VE KUPALARI DAĞITILDI

Programın sonunda cezaevinde düzenlenen bilardo turnuvasında dereceye giren çocuk mahkumlara madalya ve kupaları verildi. Çocuk mahkumlara madalya ve kupalarını usta bilardocu Saygıner ile Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan takdim etti. Saygıner’e üzerinde bilardodaki lakapları olan Mr. Magic (Bay Sihir) ve The Turkish Prince (Türk Prensi) yazan, cezaevindeki çocuk mahkumların cam kumlama kursunda yaptıkları hediye verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!