Şampiyon kupasını kaldırdı

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon kupasını kaldırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2015 00:59

2014-15 sezonu Spor Toto Süper Lig Şampiyonu Galatasaray, kupasını ve 4. yıldızını kutladı... Sarı kırmızılı oyuncular teker teker Türk Telekom Arena Stadı'na çıktı.. Daha sonra kupa kaptan Selçuk İnan'ın kollarında yükseldi... Görkemli gece futbolcuların kupa şovu, taraftarların tezahüratlarıyla sona erdi.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonda mutlu sona ulaşan Galatasaray, şampiyonluğunu kutluyor.

Sarı kırmızılı takımı taşıyan üstü açık otobüs, yaklaşık 2 saatlik bir İstanbul turunun ardından kupasını alacağı Türk Telekom Arena'ya ulaştı.

ESKİ MABED UNUTULMADI
Florya Metin Oktay Tesisleri'nde üstü açık otobüsle hareket eden Galatasaray kafilesi, sahil yolundan Bakırköy ve Zeytinburnu'nunu geçtikten sonra E-5 karayoluna dönerek Vatan Caddesi'ni turladı.
Daha sonra tekrar E-5 karayoluna çıkan sarı-kırmızılı takımın otobüsü, Haliç Köprüsü'nden geçerek Mecidiyeköy istikametinde ilerledi.

Ali Sami Yen Stadının önünden geçilip durduktan sonra Zincirlikuyu istikametine dönerek TT Arena'ya hareket edildi.

Eski Ali Sami Yen Stadı'nın bulunduğu yerde bir süre durup şampiyonluk şarkıları söyleyen Galatasaray kafilesi, turuna Nispetiye Caddesi'nden Etiler yönüne devam etti. Sarı-kırmızılı takımın otobüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kavşağından Türk Telekom Areya'na dönüş yaptı.

Galatasaraylı futbolcular, yaklaşık iki saat süren turda yol kenarlarında kendilerine sevgi gösterisinde bulunan taraftar ve vatandaşlara alkışlarla karşılık verdi. Daha sonra stada ulaşan sarı-kırmızılı kafile, kutlamalara dahil oldu.

Şampiyon kupasını kaldırdı

Haberin Devamı

VE KUPA TÖRENİ...

İlk olarak Galatasaray’ın kazandığı şampiyonlukta perde arkasında emeği geçenler sahneye davet edildi. Florya Mein Oktay Tesislerinde görev yapan malzemeciler, şöförler, top toplayıcılar, ahçılar, lojistik destek sağlayanlar, sağlık kurulu, fizyoterapistler, idari ekip kısaca tüm tesis personeli kupa töreninde sahneye çağrıldı.
Saat 21:39’da Galatasaray’ın şampiyonluk kupası tören alanına getirildi.

Bu sırada TFF Başkanvekili Servet Yardımcı ile birlikte Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de yapılan anons üzerine futbolcularına madalyalarına vermek adına sahneye çıktı.
Daha sonra teknik heyetteki antrenörler sahneye davet edildi. Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ise özel olarak “ 20.şampiyonluğun gerçek mimarı. Çünkü o Galatasaraylı idi. Takımı bir araya getirdi. Florya’ya arkadaşlığı, kardeşliği getirdi” diyerek Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu sahneye davet edildi. Hamza Hamzaoğlu kupa törenine oğlu Ahmet ve kızıyla çıktı.

Haberin Devamı

Şampiyon kupasını kaldırdı

SNEIJDER'DEN FENER GÖNDERMESİ

Teknik heyetten sonra futbolcular tek tek sahneye davet edildi.
Galatasaraylı tüm futbolcular sahneye kendi seçtikleri parçalar eşliğinde çıktı.
Muslera, ülkesinin bayrağını takarak sahneye çıktı ve madalyasını aldı.
Melo ise 3 çocuğu ile beraber Pitbull sevinci yaparak sahneye çıktı.
Umut Bulut ise Ankaralı olduğu için “ Ankara’nın bağları” parçası ile Ankara havası oynayarak çıktı.
Wesley Sneijder ise büyük alkış eşliğinde Galatasaray bayrağını sallayarak yabancı ve seyircileri coşturan bir remix ile çıktı.
Sneijder podyumda kalarak madalyasını almadan önce Galatasaray tribünlerine üçlü çektirdi. Daha sonra Wesley Sneijder, mikrofonu kaptı ve Türkçe “ Fener Ağlama” diye bağırınca TT Arena’da bir kez daha Mustafa Sandal’ın parçasının Galatasaray’a uyarlandığı “ Fener Ağlama” klibi çalındı.

Şampiyon kupasını kaldırdı

BURAK YILMAZ'DAN YILDIZLARIN ALTINDA

Haberin Devamı

Bruma, Portekiz bayrağı ile çıkarken Telles Brezilya bayrağı ve ülkesinin dansını yaparak alana geldi.
Galatasaray’ın golcü oyuncusu Burak Yılmaz ise özel olarak seçtiği “ Yıldızların altında” parçası ile çıktı.
Pandev, Michel Telo’nun parçası ile çıkarken Sinan Gümüş’te Sneijder gibi parti remixi ile sahneye çıktı.
Chedjou Kamerun bayrağı ve kızı ile birlikte kızının emziği eşliğinde sahneye geldi. Ve sahnede kızı ile selfie çekti.


KUPA KAPTAN'IN KOLLARINDA

Selçuk İnan çıktıktan sonra bütün Galatasaray takımı kenetlenerek coşku yaşadı.

Tff BaşkaNVEKİLİ Servet Yardımcı Galatasaray’a kupasını verdikten sonra TT Arena Stadında meşaleler yandı, havai fişek gösterileri altında sarı kırmızılı takım kupasını aldı. Madalya töreninin ardından başkan Dursun Özbek, alandan ayrıldı.

Haberin Devamı

KADIKÖY'deki pozu tekrar ettiler

20.şampiyonluğunu elde eden Galatasaray takımı sevincini sarı kırmızılı taraftarlar ile doyasıya kutlarken kupayı aldıktan sonra Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadında sevinci ve pozu tekrarladı.
Galatasaray takımı toplu halde kupaya koşarak, Kadıköy'de 2011-2012 sezonunda verdiği pozu tekrar etti.

Şampiyon kupasını kaldırdı


Galatasaray, Twitter hesabından TT Arena Stadı'na doğru yola çıktığını bu fotoğraf ile duyurdu...

Şampiyon kupasını kaldırdı

CHEDJOU: SÖZÜMÜ TUTTUM


Galatasaraylı yabancı oyuncular üzeri açık otobüste sarı kırmızılı renklerin yanı sıra ülkelerinin bayrakları ile birlikte seyahat ediyor.

Haberin Devamı

Chedjou, "Şampiyon olursak saçımı sarı-kırmızıya boyatacağım diye söz vermiştim, sözümü tuttum" dedi.


'RAHAT BIRAK ADAMI!'


GS TV Muhabirinin sürekli Sneijder'e soru sorması üzerine arkadan gelen Semih Kaya: "Yeter rahat bırak adamı yeter" diye takıldı.
Semih Kaya: 4. yıldızı takan ilk takımız. Anlatılmaz bir şey bu. Sezon başında makara konusu olmuştuk. İnşallah o kek kalıbını yine getirirler de yine içine gireriz.''

Selçuk İnan: "Anlatılmaz bir duygu. Çok heyecanlı ve gururluyum. Herkesin hayalindeydi 4. yıldızı takmak ve bu mutluluğu yaşamak."


TARAFTARLAR STADA GİRMEYİ BAŞLADI

Galatasaray 20. Şampiyonluğunu ve 4. Yıldızı, bu akşam saat 20:00'de Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da taraftarıyla kutlayacak.
Saat 17.30'da stat kapılarının açılmasıyla şampiyonluk kutlamalarına gelen binlerce Sarı-kırmızılı taraftar renkli görüntüler oluşturdu. Stadın ön tarafında 20 numaralı devasa formanın önünde poz verip selfie çeken taraftarlar, şampiyonluk tezahüratlarıyla stat çevresini inletti.


YÖNETİM SEREMONİ'YE ÇIKMAYACAK

Galatasaray'ın 20. Şampiyonluk ve 4. Yıldız kutlaması Türk Telekom Arena'da gerçekleşiyor. Kutlamaya sarı kırmızılı futbolcular üstü açık otobüs ile Florya Metin Oktay Tesisleri'nden Türk Telekom Arena'ya kadar geldiler. Galatasaraylı futbolcular yol boyunca futbolculara eşlik ederken coşku kilometrelerce sürdü.
Galatasaraylı taraftarlar kombine hakkı olanlar dışında 12 bin bileti kapış kapış alarak şampiyonluk coşkusuna katıldı.

Galatasaraylı futbolcular coşku ile stada girerken yönetimin şampiyonluk kutlamasında seremoniye katılmayacağı açıklandı. Başkan Dursun Özbek'in kararı ile yönetim kutlamada sahneye çıkmaz iken, bu kararı alan Dursun Özbek, "Şampiyonlukta en büyük emek ve pay futbolcular ile teknik heyetin. Biz yöneticiler olarak rol çalmayacağız ve onların coşkusunu izleyeceğiz" açıklamasında bulundu.

Şampiyon kupasını kaldırdı

YILDIRIM'A PANKARTLI GÖNDERME

TT Arena Stadı'nda Galatasaray tribünleri 4.yıldız kutlamasına özel pankartlar hazırladı.

"Mayıslar bizimdir", " Şampiyonluk şarkısı düşmesin dillerden" pankartlarının yanı sıra en çok dikkat çeken pankart ise üzerinde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz yıldırım'ın fotoğrafı kullanılarak yapılan pankart idi.

Galatasaray taraftarı, Fenerbahçe Kulübü başkanlığı döneminde 8 kez sarı kırmızılı takımın şampiyonluğunu gören Aziz Yıldırım'ın fotoğrafını, pankarttaki 4 yıldızında içine koyarken " Sensiz asla olmaz" yazısı ile gönderme yaptı.


YARSUVAT: FENER'E BAŞKAN OLURUM

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, şampiyonluk kutlamaları için TT Arena'ya girerken yine esprili açıklamalara imza attı ve " İsterlerse Fenerbahçe'ye de başkan olurum" dedi.

Duygun Yarsuvat, "Çok güzel bir şampiyonluk. Çok mücadele ettik. Sadece sahada değil her şey ile mücadele ettik. Bankalarla mücadele ettik. O yüzden çok mutluyum. Başardık" diye konuştu.

Fenerbahçe ve yaşanılan olaylarda ılımlı tavır sergilemesi ile alakalı soru üzerine Duygun Yarsuvat, "Biliyorsunuz bugün Fenerbahçe Kulübü'nde de seçim var. İsterler ise onlara da başkan olurum" dedi.

Şampiyon kupasını kaldırdı

G.Saraylı yöneticiden Fenerbahçe’ye gönderme:
USLU DURURSANIZ 4. YILDIZI GÖREBİLİRSİNİZ!


GALATASARAY Yönetim Kurulu üyesi Selim Arda Üçer’den, Fenerbahçe’ye gönderme…20.şampiyonluğunu elde ederek ezeli rakibinden önce 4.yıldızı takan Galatasaray’da yönetici Selim Arda Üçer, twitter hesabına idareci arkadaşları Ebru Köksal ve Murat Atay ile birlikte 4.yıldız tişörtlü fotoğrafını koyup “ Biz gördük, uslu durursanız 4.yıldızı görebilirsiniz” yazdı.

Galatasaray’ın dün geceki kupa töreninin sunumunu Hopdedik Ayhan yaparken, DJ Suat Ateşdağlı ise çaldığı parçalar ile sarı kırmızılı taraftarları coşturdu. TT Arena’daki şampiyonluk kutlamalarında sarı kırmızılı takımın taraftarları olan Altay, Gökhan Keser, İrem Derici ve Gripin sahnede lazer, ışık ve meşale gösterileri eşliğinde konser verdi. Sanatçı Gülben Ergen’de çocukları ile birlikte TT Arena’da şampiyonluk kutlamasını takip etti.

GRİPİN’in şarkıları ise TT Arena’yı coşturdu. Galatasaray için özel olarak bestelediği şarkının yanı sıra GRipin’in “ Kolay mı sandın, kolay olsa sen yapardın” nakaratı ezeli rakibi Fenerbahçe’ye gönderme yapılarak statta taraftarlar tarafından söylendi.

BERLİN KAPLANI ARENA'DA

GALATASARAY’IN 20.şampiyonluk kutlamasına yönetimin davetlisi olarak sarı kırmızılı kulübün efsane kalecisi Turgay Şeren’de geldi.

İREM DERİCİ ÜÇLÜ ÇEKTİRDİ

Fanatik bir Galatasaraylı olan İrem Derici, TT Arena’yı coşturdu. “Şu anda hayatımın en büyük gururunu yaşıyorum. Gerçekleri tarih yazar. Tarihi de Galatasaray” diyen İrem Derici, statta sarı kırmızılı tribünlere 3’lü çektirdi.

ÖZEL KLİP HAZIRLANDI

Galatasaray’ın kulüp tarihi TT Arena’da taraftarlara özel olarak hazırlanan kliple tanıtıldı.

Başta Galatasaray kulübü kurucuları Ali Sami Yen olmak üzere, başkanları, şampiyonluk kazandıran teknik adamların hepsi tek tek TT Arena’da ekranlara yansıtıldı.

Teknik adamlar arasında en büyük alkışı Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ve eski hocası Fatih Terim aldı.

Şampiyon kupasını kaldırdı

KAYAHAN ŞARKISIYLA AKTARILDI

Törende daha sonra 20 şampiyonluğun ve 4 yıldızın hikayesi Kayahan’ın “ 1-2-3 Cimbom Şampiyon” parçası ile taraftarlara aktarıldı.
Galatasaray’ın Fenerbahçe Kadıköy Stadında kazandığı şampiyonluk ekrana getirildiğinde ise TT Arena Stadı alkış ve coşkudan yıkıldı.

Ardından en büyük alkışı ise 20.şampiyonluğun hikayesi ekrana getirildiği anda Wesley Sneijder’ın TT Arena’daki derbide Fenerbahçe’ye attığı 2 gol esnasında yaşandı.
En çok alkışı alan diğer isim ise Kaleci Muslera idi. Kurtarışları ekrana getirildiğinde tüm stat coştu. Ve bu sırada3 yıldızın tamamı TT Arena’da sahada iken 4.yıldızın son parçasını Galatasaray Futbol alt yapı takımının kaptanları ve Turgay Şeren sahaya getirdi.

Şampiyonluklar aktarılırken, sahadaki 4 yıldız sıra ile hikayeleri tamamlandığında yandı.
4.yıldız için Galatasaray’ın yaşayan efsanesi Turgay Şeren tören alanına davet edildi. Tüm tribünlerin sevgi gösterisi sonrasında G.Saray alt yapısının 9 yaşındaki U-9 kaptanı en küçük kaptanı Umut, en büyük kaptanı Turgay Şeren ile bir araya geldi. Şeren, “ Galatasaray seyircisinin karşısına böyle tekerlekli sandalye ile değil futbolculuk günlerimdeki gibi çıkmak isterdim. Beni hayata bağladınız. Galatasaray kalesini bir daha geçemeyeceğim ama Muslera’yı hep yürekten alkışlayacağım” dedi.
Geri sayım ile 4.yıldızın ışıkları da yakıldı. Bu arada Galatasaray'da 4 yıldız tek büyük tezahüratları yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!