Şampiyon güreşçiler yurda döndü

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon güreşçiler yurda döndü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 13:58

Şampiyon güreşçiler yurda döndü

Haberin Devamı

Faik KAPTAN - İbrahim YILDIZ / İSTANBUL,(DHA)  - SIRBİSTAN’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonasına katılan ve aralarında 7 kez Avrupa Şampiyonu olan Rıza Kayaalp’in de bulunduğu kafile bugün THY’ye ait bir uçakla saat 12.00’de Belgrad’dan İstanbul’a geldi. Atatürk Havalimanı’nda çiçeklerle karşılanan şampiyon güreşçilerle vatandaşlar bol bol fotoğraf çektirdi.

MUSA AYDIN: "AVRUPA'YA İSTİKLAL MARŞIMIZI EZBERLETTİK"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, "68 yıl aradan sonra büyük bir başarıya imza attık. 5 altın, bir gümüş, üç bronz aldık. Milletimize böyle bir gurur yaşatığımız için çok mutluyuz. Avrupa’ya istiklal marşımızı ezberlettik. Bu başarı devam edecek sporcularımızı tebrik ediyorum” dedi.

RIZA KAYAALP: "BU BAŞARILAR BİR BASAMAK"

Bu şampiyonaların bir basamak olduğunu söyleyen Rıza Kayaalp amacının önümüzdeki dünya şampiyonası ve 2020 Olimpiyatları olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bizim gibi başarılı sporcuların her zaman hedefi bir sonraki şampiyonada da zirveye çıkabilmek. Her sene bu niyetle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kendimizi düşünerek değil, halkımızı ve ülkemizin başarısını düşünerek yolumuza devam ediyoruz. Bu duygular içersinde olunca çok çalışıyoruz ve başarı kazanıyoruz. 8 yıldır üst üste Avrupa şampiyonasında finale kalıyorum. Gerçekten de büyük bir başarı. Tabi benim için büyük bir başarı güreşin en ağır olduğu siklette bu başarıyı yakalamak çok zor bir iş. Biz Türkler zoru başarmayı seviyoruz. Yine bu şampiyonada final zor geçse de ufak da bir sakatlık atlattık ve iki haftalık bir sürede şampiyonaya hazırlandım. Kazandım, bayrağımızı göndere çektim ve istiklal marşını okuttuk.”

"OLİMPİYATTA ALTIN MADALYAM EKSİK"

Rıza Kayaalp, Ağustos’un 16-20’si arası dünya şampiyonası olduğunu hatırlatarak, "Orada da yine zirveye çıkmak şampiyon olmak. İki dünya şampiyonluğum var bunu üç yapmak ve onu da aldıktan sonra 2020 yılına emin adımlarla yoluma devam etmek istiyorum. 2020 Tokyo olimpiyatları için bunlar bir basamak. Her Avrupa ve dünya şampiyonluğunda ne kadar zirveye çıkarsak oradan gelecek başarıdan da o kadar emin olacağız. Bronz madalyam var, gümüş madalyam var olimpiyatlarda altın madalyam eksik. Hedefim onu kazanmak. Şu dört yıl benim için bir seferberlik olacak. Bu kadar başarı kazanmış bir sporcunun olimpiyat altın madalyası eksik. İnşallah onu da kazanıp yoluma devam edeceğim.

SALİH BORA: "ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DA BU BAŞARININ DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ"
Antranör Salih Bora ise şöyle konuştu: "Tabiki yıllar geçmesine rağmen Türk güreşinin tekrardan zirveye çıkması gurur verici bir olay. Dünya güreşinde değişik şeyler oluyor. Özellikle olimpiyatların bittiği yıllar sonrası Avrupa Şampiyonası daha zayıf olurdu. Bu seneki Avrupa şampiyonası hem katılım olarak hem kalite olarak yüksek seviyede idi. Başarılı olduğumuza inanıyoruz ve önümüzdeki yıllarda da bu başarının devam etmesini istiyoruz.”

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!