Şampiyon gelinlik

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon gelinlik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'de ilk kez düzenlenen ‘‘Gelinlik Tasarım Yarışması’’ önceki gün Ortaköy Nyx Bar'da düzenlenen bir organizasyonla gerçekleşti. 23 modelin katıldığı yarışmada Arzu Yıldırım, kaz tüyü işlemeli gelinliğiyle birinciliği kazandı. Abajur gelinliğiyle Esra Uyman ikinci olurken Nagihan Bakay da üçüncülük ödülünü kazandı.

Yarışmada manken Oylum Öktem'in de bir tasarımı yarıştı. Dereceye giremeyen Öktem, üçüncü seçilen gelinliği giyerek davetlilere sundu. Marmara Üniversitesi Tekstil Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi olan Öktem, tasarım konusunda iddialı olduğunu söyledi. Yarışma gelinliklerini Julia Nitu, Ella Mengi, Sevcan Zabit, Oylum Öktem, Nefise Karatay, Şenay Akay gibi ünlü mankenler sundu. Yarışma sonunda birinciye 2500 dolar, ikinciye 1500 dolar, üçüncüye ise 1000 dolar ödül verildi. Dereceye giren yarışmacılar, aynı zamanda Kemer Holiday Club ve Side Aspendos Hotel'de bir hafta süreyle tatil de kazandılar.

Akay Maison de Couture tarafından organize edilen yarışmanın her yıl daha da geliştirilerek geleneksel hale getirilmesi planlanıyor. Gelinlik tasarım yarışması, Türk gelinlik sektörünün Avrupa pazarında hak ettiği yere kısa zamanda ulaşması sağlamak, genç tasarımcıları cesaretlendirmek, desteklemek ve sektöre genç yetenekler kazandırmak amacıyla düzenleniyor.

Üç binin üzerinde modelin arasından elenerek finale kalan 23 model, tasarımcılarının gözetiminde Akay Gelinlik atölyelerinde deneyimli terziler tarafından dikildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!