Şampiyon Galatasaray!

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon Galatasaray
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2016 19:44

Galatasaray Odeabank tarih yazdı! Sarı kırmızılılar, deplasmanda 66-62 yenildiği Fransız ekibi Strasbourg'u Abdi İpekçi'de 78-67 devirerek, Eurocup'ı kazanan ilk Türk takımı oldu. Cimbom bu başarısıyla gelecek sezon THY Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakkını da kazandı.

Haberin Devamı

SALON: Abdi İpekçi 
HAKEMLER: Christos Christodoulou (Yunanistan), Carmelo Paternico (İtalya), Piotr Pastusiak (Polonya) 
GALATASARAY ODEABANK: Sinan Güler 14, Göksenin Köksal 8, Schilb 11, Micov 7, Lasme 16, Davis 6, McCollum 16, Jerrells 
STRASBOURG: Beaubois 5, Campbell 10, Collins 16, Weems 7, Fofana 9, Leloup, Duport 8, Howard 7, Lacombe 5 
1. PERİYOT: 27-16 DEVRE: 43-35 3. PERİYOT: 61-54 

Eurocup'ta Fransa'da Strasbourg'a karşı alınan 66-62'lik yenilginin rövanşında rakibini 78-67 ile dize getiren Galatasaray, Avrupa'nın 2 numaralı kupasını müzesine götürdü. İnanılmaz başladığı ilk çeyreği 27-16 geçen Cimbom, soyunma odasına da 43-35'le gitti. Kader periyoduna 61-54'le başlayan Galatasaray Odebank şampiyonluğa 78-67 ile ulaştı.

STRASBOURG CEPHESİ
Eleme maçlarında dış sahada 3'te 3 yapan Fransızlar, Abdi İpekçi'nin normal deplasman olmadığını gördü. İlk çeyrek neye uğradığını şaşıran Fransızlar, daha sonra toparlansa da İstanbul'daki gecenin sonunda kupasızdı...

Haberin Devamı

 GALATASARAY CEPHESİ
Parkeye yüreğini koyan Aslanlar, şampiyonluğu hak etti. Taraftarlar da destekleriyle kupanın bir kulbunu Aslanlar için tuttu. Türk basketbolunda ve G.Saraylıların gönlünde ayrı bir yeri olan Ergin Ataman 3. Avrupa kupasını da kaldırmayı başardı.

Haberin Devamı

FİNALİN YILDIZI: ERGİN ATAMAN
Sezon başından bu yana kupa hayaline önce oyuncularını, sonra taraftarı ve ardından da tüm camiayı inandıran Ergin Ataman.

FİNALİN HAREKETİ: MUHTEŞEM KOREOGRAFİ
Galatasaraylı taraftarların maç başlamadan önce 4 tribünle aynı anda yaptığı müthiş koreografi...

FİNALİN OLAYI: İSTİFA SESLERİ
EuroCup'ta gelen şampiyonluğun ardından Galatasaraylı taraftarların ilk tezahüratı 'Yönetim istifa'ydı.  

MVP'LER GALATASARAY'DAN
16 sayı, 10 ribaundla oynayan Lasme, maçın en değerli oyuncusu seçildi. Lasme, kazanılan kupa sonrası Galatasaray tribünlerine üçlüyü çektiren isimdi. Bu arada McCollum da EuroCup'ta sezonun MVP'si seçildi.  

THY AVRUPA LİGİ BİLETİNİ KAPTI
Galatasaray Odeabank, ULEB Avrupa Kupası'nı kazanarak, gelecek sezon THY Avrupa Ligi'nde yer alma hakkını da elde etti. Avrupa basketbolunun 1 numaralı organizasyonunda gelecek sezon mücadele edecek olan sarı-kırmızılı ekip, elde ettiği Avrupa şampiyonluğuyla bu önemli bileti de cebine koymuş oldu. 

Haberin Devamı

ATAMAN'IN 3. AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
Türk basketbolunun en kariyerli antrenörü olarak gösterilen Ergin Ataman, Galatasaray OdeabankULEB Avrupa Kupası'nın zirvesine taşıyarak, 3. Avrupa kupasının sahibi oldu. Daha önce 2001-2002 sezonunda İtalyan ekibi Montepaschi Siena ile FIBA Saporta Kupası'nı kaldıran Ataman, Beşiktaş ile de 2011-2012 sezonunda FIBA EuroChallenge Kupası'nı kazanmıştı.

Şampiyon Galatasaray

BAKMADAN GEÇME!