ÅžAMPÄ°YON GALATASARAY

Güncelleme Tarihi:

ÅžAMPÄ°YON GALATASARAY
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2013 00:50

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray, TT Arena'da konuk ettiği Sivaspor'u 4-2 mağlup ederek 19. şampiyonluğuna ulaştı. Sarı kırmızılılar bitime 2 hafta kala en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 10 puan önünde bulunuyor. Galatasaray'da kulüp yönetimi, teknik heyet ve futbolcular, gece kulübü Reina'da şampiyonluğu kutladı.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Sivasspor'u 4-2 yenen Galatasaray, 2012-2013 sezonu şampiyonluğunu ilan etti ve 19. kez mutlu sona ulaştı. Sivasspor karşısında Selçuk İnan ve Burak Yılmaz'ın ikişer golüyle galip gelen, kalesindeki golleri ise Kadir Bekmezci ile Cihan Özkara'nın ayağından gören sarı-kırmızılılar, sezonun tamamlanmasına 2 hafta kala şampiyonluğu garantiledi.

Selçuk İnan, Sivasspor filelerine gönderdiği golle bu sezonki gol sayısını 6'ya yükseltirken, Burak Yılmaz da yine attığı 2 golle toplamda 22 gole ulaştı. Geride kalan haftadaki Gaziantepspor maçında galibiyeti getiren tek gole de imza atan Burak, "Gol Krallığı" yarışında en yakın rakibi Kasımpaşalı Kalu Uche'nin 3 gol önüne geçti.

FLORYA'DA TARAFTARLAR KAPILARI KIRDI / WEB TV

ŞAMPİYONLUĞU BÖYLE KUTLADILAR / WEB TV

Haberin Devamı

REINA'DA KUTLADILAR

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Sivasspor'u 4-2 maÄŸlup ederek ÅŸampiyonluÄŸu garantileyen Galatasaray'da kulüp yönetimi, teknik heyet ve futbolcular, gece kulübü Reina'da ÅŸampiyonluÄŸu kutladı. Sivasspor maçının ardından Türk Telekom Arena'da taraftarlarıyla birlikte kutlamalara baÅŸlayan sarı-kırmızılılar, stattan ayrıldıktan sonra Reina'da bir araya geldi. Kulüp baÅŸkanı Ãœnal Aysal'ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri, teknik direktör Fatih Terim ile yardımcıları ve futbolcular eÅŸleriyle kutlamaya katıldı.    Â

Hürriyet
Sabri Sarıoğlu, twitter'dan bu kutlama fotoğrafını paylaştı...
 

SOYUNMA ODASINDA ÅžAMPÄ°YONLUK COÅžKUSU


GALATASARAYLI OYUNCULARIN ÅžAMPÄ°YONLUK MESAJLAR

MAÇTAN KARELER -Adem KABAYEL ve Ajansların objektifinden

GALATASARLI FUTBOLCULAR AÇIKLAMA YAPTI / WEB TV

ÅžAMPÄ°YONLUK KUTLAMALARINDA OLAY / WEB TV

Stat: Türk Telekom
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
Galatasaray: Muslera (Dk. 81 Eray İşcan), Eboue, Semih Kaya, Gökhan Zan, Riera, Hamit Altıntop (Dk. 70 Umut Bulut), Melo, Selçuk İnan, Sneijder (Dk. 58 Amrabat), Burak Yılmaz, Drogba
Sivasspor: Borjan, Erhan Güven, Rajnoch, Navratil, Ziya Erdal, Grosicki (Dk. 64 Pedriel), Mehmet Nas (Dk. 58 Hayrettin Yerlikaya), Kadir Bekmezci, Chahechouhe, Erman Kılıç (Dk. 75 Cihan Özkara), Eneramo
Goller: Dk. 8 ve 60 Selçuk İnan, Dk. 53 ve 75 Burak Yılmaz (Galatasaray), Dk. 80 Kadir Bekmezci, Dk. 90 2 Cihan Özkara (Sivasspor)
Kırmızı kart: Dk. 89 Umut Bulut (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 7 Rajnoch (Sivasspor), Dk. 10 Melo, Dk. 73 Amrabat (Galatasaray)


MAÇIN AYRINTILARI 

Puan farkı 10'a çıktı

Ligi şampiyon tamamlamayı garantileyen Galatasaray, son 2 haftaya girilirken Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını da 10'a çıkardı. Galatasaray'ın Sivasspor'u 4-2 yendiği haftada, Fenerbahçe'nin İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-0 yenilmesiyle, aradaki puan farkı da 10'a yükselmiş oldu.

Umut Bulut kırmızı kart gördü

Sarı-kırmızılı takımda Hamit Altıntop'un yerine 70. dakikada oyuna dahil olan Umut Bulut, 1 dakika içinde peş peşe gördüğü sarı kartlarla oyundan atıldı. İlk sarı kartını 88. dakikada oyun durduktan sonra top vurduğu için alan Umut, saniyeler sonra aynı karta yaptığı itirazların ardından bu kez hakem Fırat Aydınus tarafından ikinci sarı kart gösterilerek kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.


Haberin Devamı

Şampiyon bu kez son haftaya kalmadı

Spor Toto Süper Lig'de 2006-2007 sezonunun ardından ilk kez şampiyonun belirlenmesi son haftaya kalmadı. Ligde en son 2006-2007 sezonunda Fenerbahçe sezonun bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederken, 2007-2008 sezonunda Galatasaray, 2008-2009 sezonunda Beşiktaş, 2009-2010 sezonunda Bursaspor, 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe ve 2011-2012 sezonunda da Galatasaray son hafta maçının ardından şampiyonluğu elde etmişti.

Liderlik rekorunu garantiledi

Galatasaray, Sivasspor galibiyetiyle ligde bir sezondaki liderlik rekorunu kırmayı da garantiledi. Daha önce 1999-2000 ve 2001-2002 sezonlarında 34 haftalık periyodun 30'ar haftasını liderlik koltuğunda geçiren sarı-kırmızılı takım, Sivasspor galibiyetiyle bu sezonki 30'uncu liderlik haftasını da geride bırakmış oldu.

En yakın rakibi Fenerbahe'nin önünde sezonun tamamlanmasına 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden "Cim Bom", liderlik rekorunu 32 haftaya çıkarmayı da garantilemiş oldu.

Galibiyet serisi 7 maça çıktı

Sarı-kırmızılı takım, Sivasspor maçını kazanarak galibiyet serisini 7 maça çıkardı. Ligin 25. haftasındaki GençlerbirliÄŸi maçını kaybettikten sonra Kayserispor, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyespor, Mersin Ä°dmanyurdu, Kardemir Karabükspor, Sanica Boru Elazığspor, Gaziantepspor ve Sivasspor maçlarını kazanan Galatasaray, galibiyet serisini 7 maça çıkarmış oldu.Â

"Cim Bom", ligde kalan maçlarını da kazanması halinde, 1987-1988 ve 2011-2012 sezonlarında yakaladığı üst üste 9 maçlık galibiyet serisi rekorlarını egale etmiş olacak.

GALATASARAYLI TARAFTARLAR SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Haberin Devamı

Galatasaray'da sakatlığı nedeniyle son 2 maçta forma giyemeyen Sneijder, Sivasspor maçında takımdaki yerini aldı. Kardemir Karabükspor maçından sonra yaşadığı sakatlık nedeniyle Sanica Boru Elazığspor ve Gaziantepspor karşılaşmalarında görev alamayan Sneijder, Sivasspor karşılaşmasına ilk 11'de başladı.

Teknik adamlık sırası Hasan Şaş'ta

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in Mersin İdmanyurdu maçı sonrası aldığı cezanın ardından dördüncü karşılaşmada teknik adaklık görevi antrenör Hasan Şaş'a geçti. Terim ile birlikte Ümit Davala ve Hasan Şaş'ın cezalı olduğu Kardemir Karabükspor ile Terim ve Şaş'ın cezalarının devam ettiği Sanica Boru Elazığspor maçlarında takımın başında yer alan Claudio Taffarel'in yerine Gaziantepspor karşısında bu görevi Ümit Davala devralmıştı. Sivasspor karşısında ise sarı-kırmızılı takımın başında Hasan Şaş bulundu.

Haberin Devamı

Stat tamamen doldu

Galatasaray'ın kazanması durumunda şampiyonluğa ulaşacağı karşılaşmaya sarı-kırmızılı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Türk Telekom Arena'yı tamamen dolduran taraftarlar, şampiyonluk şarkıları söyleyerek, takımlarını coşkulu bir şekilde destekledi. Az sayıda Sivasspor taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden karşılaşmayı takip etti.

Gripin konseri

Galatasaray'ın Sivasspor ile oynadığı karşılaşma öncesinde müzik grubu Gripin, konser verdi. Türk Telekom Arena'nın metro girişindeki bölümde gerçekleştirilen organizasyonda, Gripin grubu verdiği konserle taraftarlara keyifli anlar yaşattı. Öte yandan, sarı-kırmızılı taraftarlar, Ali Sami Yen Spor Kompleksi içinde yer alan GS Store mağazasındaki ürünlere büyük ilgi gösterdi.

Haberin Devamı

Vedat Ä°nceefe'ye plaket verildi

Sarı-kırmızılı takımın iç saha maçlarında düzenlenen "Galatasaray Efsanelerini Anıyor, Türk Telekom Dünyaya Duyuruyor" organizasyonun konuğu, Sivasspor maçında Galatasaray'ın eski futbolcularından Vedat İnceefe oldu. Maç öncesi düzenlenen törende Vedat İnceefe'ye plaket verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!