Şampiyon Ertürk, sevincini Vali ile paylaştı

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon Ertürk, sevincini Vali ile paylaştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 15:16

Şampiyon Ertürk, sevincini Vali ile paylaştı

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)-  Macaristan'da 23 yaş altı Avrupa Güreş Şampiyonasında 86 kiloda altın madalya kazanan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlikspor Kulübünün milli güreşçisi Murat Ertürk, sevincini Vali Seyfettin Azizoğlu ile paylaştı.
Macaristan'ın Szombathely kentinde düzenlenen 23 yaş altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 86 kiloda altın madalya kazanan Murat Ertürk, sabah saatlerinde Erzurum'a geldi. Havalimanında coşkuyla karşılanan Ertürk,  kentte ilk olarak Vali Seyfettin Azizoğlu'nu ziyaret etti. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin ve Gençlik Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil'in de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Ertürk, şunları söyledi:
"Avrupa şampiyonasında ilk turdan itibaren rakiplerimiz güçlüydü. İlk turda Polonyalı rakibimi, üçüncü turda ise Ukraynalı rakibimi yenerek finale çıktım. Finalde Macar rakibimi 55 saniyede yenerek şampiyon oldum. Bu kötü günlerde Avrupa'nın ortasında ay- yıldızlı bayrağımızın gölgesinde İstiklal Marşımızı dinlettirdim. Çok sevinçli ve mutluyum. Bu başarı Türkiye'ye ve Erzurum'a hayırlı olsun. 12-13 yıldan beri bu sporu yapıyorum. 4 yıl önce Fikret hocamla beraber Erzurum'a transfer oldum. Fikret hocam beni çok iyi çalıştırdı. Hedefim dünya ve olimpiyat şampiyonu olarak Erzurum'a gelmek." 
Milli güreşçi Murat Ertürk'ü kazandığı başarıdan dolayı kutlayan Vali Seyfettin Azizoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti., Erzurum'dan şampiyon bir güreşçinin çıkmasının gurur verici olduğuna dikkati çeken Vali Azizoğlu, Belediyenin geleneksel sporlara destek vermesinin takdir edilmesi gerektiğini bildirdi. Şampiyon güreşçiyi altınla ödüllendiren Azizoğlu, şöyle devam etti:
"Büyükşehir Belediyemizin spor kulübünden yetişmiş bir sporcumuz bizim göğsümüzü Avrupa'da şampiyon olarak kabarttı. Darısı diğer sporcularımızın başına. Bundan sonra elde edeceğimiz başarılarda sporcularımız kadar hocalarımızın da gayreti önemli. İnşallah onlarında gayretleri ile şehrimizde daha farklı branşlarda şampiyonlar göreceğiz. Erzurum'un karakterinde zaten şampiyonluk var. Bunu da özellikle son yıllarda kış sporları, güreş, atletizm ve uzak doğu gibi farklı dallarda elde edilen başarılardan görüyoruz.  Bu başarıları taçlandıran son gelişmede Murat kardeşimizin Avrupa'da altın madalya kazanması. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!