Şampiyon Başkent Yıldızları

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon Başkent Yıldızları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2009 10:20

27-28 Haziran 2009 tarihlerinde ilki Ankara’da düzenlenmiş olan IN-LINE (TEKERLEKLİ) HOKEY şampiyonasından sonra; şimdi de BODRUM-GÜMBET’de Muğla Valiliği’nin himayesinde; 14-16 Ağustos 2009 tarihleri arasında Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu ve Bodrum Belediyesi’nin birlikte düzenlendi.

Haberin Devamı

Ankara'da yapılan ilk turnuvaya aşağıda ismi olan kulüpler katıldı.

1) Altay Spor Kulübü
2) Ankara Üniversitesi Spor Kulübü
3) Abba Spor Kulübü ODTÜ
4) Başkent Yıldızları Spor Kulübü
5) İstanbul Buz Kartalları spor Kulübü
6) İstanbul Paten Spor Kulübü
7) Polis Akademisi ve Koleji Spor Kulübü
8) Erzurum PTT Spor Kulübü
9) Erzurum Polis Gücü Spor Kulübü
10) Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü
11) Truva Paten Spor Kulübü

Düzenlenen 2.turnuvaya ise ilk turnuvada sıralamada ilk 6'ya giren takımlar kadıldı.
Bunlar;

1)Altay Spor Kulübü
2)Başkent Yıldızları Spor Kulübü
3)İstanbul Paten Spor Kulübü
4)Ankara Üniversitesi Spor Kulübü
5)Polis Akademisi ve Koleji Spor Kulübü
6)Abba Spor Kulübü

Bodrum'da tamamlanan 2.turnuvanın sonunda POLİS AKADEMİSİ ve KOLEJİ SPOR KULÜBÜ üçüncü, ALTAY SPOR KULUBÜ ikinci olurken BAŞKENT YILDIZLARI SPOR KULÜBÜ şampiyon oldu. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SPOR KULÜBÜ ise FAIR PLAY ödülünü almaya hak kazandı. Tunuvada 5. ABBA SPOR KULÜBÜ, 6. ise İSTANBUL PATEN KULUBÜ oldu.
 
Dereceye giren takımlar kupa ve madalya alırken; şampiyon takımımız BAŞKENT YILDIZLARI Bodrum'da tatil ödülü de kazandı.

Haberin Devamı

In Line hokey maliyet açısından buz hokeyinden daha az masraflı olması nedeniyle dünyanın pek çok yerinde yaygın bir spor dalı. İn Line hokeyin Buz Hokeyi'nin gelişimine de katkısı büyük. Buz hokeyi ile çok benzer bir spor dalı olan in line hokeyde bazı kural farklılıkları bulunuyor. Buz hokeyinde sahada 5 oyuncu 1 kaleci ile mücadele edilirken, in line hokleyde takımlar sahada 4 oyuncu 1 kaleci ile oynuyorlar. Buz hokeyi maçları 20'şer dakikalık 3 period'dan oluşurken; in line hokey maçları 12'şer dakikalık 4 period halinde oynanıyor.
Özellikle yaz aylarında Buz Hokeyi sezonu açılana kadar sporcuların antrenman yapmalarına da imkan tanıyan in line hokey ülkemizde de her geçen gün gelişme gösteriyor. Bayan sporcuların da In Line hokeye olan ilgisi büyük. Kulüpler bünyelerinde bayan in line takımaları oluşturma çalışmalarına başladılar. En kısa zamanda erkeklerde olduğu gibi bayanlar için de turnuvalar düzenlenmeye başlanılacak.
 
Turnuva halktan büyük ilgi aldı. Maç aralarında yapılan ödüllü şut çekme yarışmalarına yerli ve yabancı turistlerin ilgisi büyüktü. Federasyon Başkanı Sn.AKIN KILAVUZ; turnuvanın çekişmeli maçlara sahne olarak, seyircilere heyecanlı anlar yaşattığını ve bu turnuvaların devamının geleceğini söyledi.Katılan tüm kulüplerin sporcu ve yöneticilerini kutlayarak, başarılarının devamını diledi.
 
Başkent Yıldızları Spor Kulübü yöneticisi Göktürk Taşdemir ' Alınan sonuçtan memnun olduklarını ve ilk turnuvada finalde şampiyonluğu kaçırmalarına rağmen; bu turnuvada finalde Altay Spor Kulübünü  7-4 mağlup ederek ilk  sıraya yerleşmekten  mutlu olduklarını söyledi.Turnuva boyunca iyi mücadele ettik, çok çalıştık ve başarının geleceğine inandık. Şampiyon olduk. dedi.
 
MAÇ SONUÇLARI :
 
ALTAY SPOR KULÜBÜ 9 -İSTANBUL PATEN KULÜBÜ 1

Haberin Devamı

POLİS AKADEMİSİ 5 - ABBA SPOR KULÜBÜ 1

ALTAY SPOR KULÜBÜ 4 - ANKARA ÜNİVERSİTESİ 0

BAŞKENT YILDIZLARI SPOR KULÜBÜ 7 - POLİS AKADEMİSİ 3

İSTANBUL PATEN KULÜBÜ 0 - ANKARA ÜNİVERSİTESİ SPOR KULÜBÜ 1

BAŞKENT YILDIZLARI 8 - ABBA SPOR KULÜBÜ 2

ABBA SPOR KULÜBÜ 6 - İSTANBUL PATEN KULÜBÜ 1

POLİS AKADEMİSİ 9-ANKARA ÜNİVERSİTESİ 1

ALTAY SPOR KULÜBÜ 4 - BAŞKENT YILDIZLARI SPOR KULÜBÜ 7

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!