Şampiyon başını kayaya çarptı komaya girdi

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon başını kayaya çarptı komaya girdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2013 11:13

FORMULA 1’de yedi dünya şampiyonluğu bulunan Michael Schumacher, Fransa Alpleri’nde kayak yaparken kaza geçirip başından ağır yaralandı. Schumacher'in sağlık durumuyla ilgili bugün öğle saatlerinde bir basın toplantısı düzenlenecek.

Haberin Devamı

RMC radyosuna konuşan Meribel’deki kayak tesisinin müdürü Christophe Gernigon-Lecomte, Schumacher’in 14 yaşındaki oğluyla kayak yaparken düştüğünü ve başını kayaya çarptığını söyledi. Gernignon-Lecomte, kaza sırasında Schumacher’in kaskının takılı olduğunu ve helikopterle Moutier’deki hastaneye kaldırılırken bilincinin açık olduğunu belirterek, “Şok geçiriyordu ve titriyordu ama durumu çok ciddi değil” demişti.

Ünlü sürücü hastaneye kaldırıldıktan sonra uzun süre açıklama yapılmadı. Ardından gecenin ilerleyen saatlerinde Schumacher’in komada olduğu açıklandı. AFP Schumacher'in geçirdiği kaza nedeniyle "acil beyin ameliyatına alındığını" aktardı.

Bild Gazetesi’ne göre, Schumacher’e gece ikinci bir ameliyat daha yapıldı. Doktorlar, kafatası içindeki basıncı düşürebilmek için kafatasına delikler açtılar. Schumacher'in durumunun kötüleştiğine dair haberler gelirken, yerel polis kazanın 'teknik sebeblerden' ötürü meydana geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

AÇIKLAMA BEKLENİYOR
F1'in İngiltere'deki yayıncısı Sky Sports kanalı TSİ 12.00'de Grenoble'da Schumacher'in sağlık durumuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleneceğini bildirdi.

Polisin kazayla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi. Resmi tutanaklarda sorumlu polis memurunun kaza sebebi olarak bir teknik hatadan bahsettiği, başka bir kayakçıyla çarpışmanın söz konusu olmadığını yazdığı görüldü.

MESLEKTAŞLARINDAN DESTEK MESAJLARI

F1 pilotu Felipe Massa, Instagram'a Schumacher ile çekilen bir fotoğrafını koyarak, "Michael, senin için dua ediyorum kardeşim. Umarım en kısa sürede iyileşirsin. Tanrı seni korusun" yazdı. Fransız pilot Romain Grosjean de Twitter'daki hesabında, "Şu an tek düşündüğümüz Schumi ve ailesi. Dilerim çabucak iyileşir" ifadelerini kullandı.
Önce Benetton'da sonra da Ferrari'deki performanslarıyla bir spor efsanesi haline gelen 44 yaşındaki Alman pilot, 2012 sezonu sonunda Formula 1’den ikinci kez emekli olduğunu açıklamıştı. 2006'da Ferrari'yi bırakan Schumacher, üç yıl sonra Mercedes'le pistlere geri dönmüş ancak eski günlerini aratan bir tablo çizmişti.

Haberin Devamı

Schumacher, 3 Ocak'ta 45'inci yaş gününü kutlayacaktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!