Şampiyon aktif spor kariyerini sonlandırdı

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon aktif spor kariyerini sonlandırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2013 17:00

2013 Dünya Dayanıklılık Şampiyonası'nın şampiyonu Büyük Britanyalı sürücü McNish, aktif spor kariyerini noktaladı.

Haberin Devamı

McNish, internet sitesinden yaptığı açıklamada, 32 yıllık yarış hayatını bitirdiğini duyurmak için bundan daha iyi bir zamanlama olamayacağını belirterek, "Bir yarışçı olarak halen hızlı ve rekabet edebilir durumdayken bırakmak önemli. Üçüncü Le Mans zaferi ve ilk WEC şampiyonluğunu kazanmamın ardından pistlere veda etmenin, doğru bir zaman olduğunu hissediyorum" ifadesini kullandı.

43 yaşındaki İskoç pilot, 2002'de Toyota takımıyla Formula 1'de yarıştı ancak sezonu puansız kapattı. 2000, 2006 ve 2007'de Amerikan Le Mans Serisi'nde Audi takımıyla üç kez zafer yaşadı. Otomobillerin hızı kadar dayanıklılık ve verimliliğini de ölçen Le Mans 24 Saat Yarışı'ndaki ilk birinciliğini, Porsche ile katıldığı 1998 yılında GT1 sınıfında kazanan McNish, aynı başarıyı 2008 yılında ama bu kez prototip sınıfında mücadele ettiği Audi ile tekrarladı.

2012'de WEC sezonundaki tüm yarışlara katılan ve şampiyonayı ikinci bitiren McNish, hibrit (içten yanmalı bir motorunun yanında elektrikle çalışan ikinci bir ünitenin tekerleklere güç vermesi) teknolojisine sahip dizel bir otomobil olan Audi R18 e-tron quattro modeliyle yarıştığı 2013 sezonunda, hem kariyerinin üçüncü Le Mans birinciliğini hem de ilk WEC şampiyonluğunu kutladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!