Şamil Tayyar'a 48 saat

TBMM'de dört eski bakan için yapılan Yüce Divan oturumunda Ak Parti'li vekillerin firesi, oylamanın önüne geçti.

Haberin Devamı

Kimi “Ak Parti fire verdi” diye sevinirken kimi “Vicdanlarının sesini dinlediler” yorumunu yaptı.

En ilginç değerlendirme, Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’dan geldi.

“Elbette Parti yönetimi bu tabloyu değerlendirecek ve gerekeni yapacaktır. Önümüzdeki dönemde çok ciddi bir ayıklanma ve temizlenmeye ihtiyaç olduğu görülüyor. Yeni Türkiye'yi anlamayan insanlar olduğu görülüyor. 48 saat içinde bu kişilerin kimler olduğu teyit edilir. Bunun yolları ve yöntemleri vardır. Eğer AK Parti 2023 vizyonunu yakalayacaksa bu hainlerden arınmalı, yoksa işimiz çok zor diye düşünüyorum. ”

Haberin Devamı

Diyerek hainlerin 48 saat içinde bulunacağının müjdesini (!) verdi.

Bu açıklamanın şimdi ve gelecekte partiye ne gibi faydası olacağını,

Bölgesinde bir ağırlığı olan kocaman adamları, temizlenmesi gereken hainler olarak ilan edip onurlarını sıfırlamanın artı ve eksilerinin ne olacağını,

2023 vizyonunu bu söylemlerin mi oluşturacağını,

Bu ithamların Yeni Türkiye’yi algılamamıza nasıl yardımcı olacağı hususlarını Şamil Bey düşündü mü bilemiyorum.

….

Elbette parti disiplini olmalıdır. Ama Şamil Tayyar’ın bugünkü açıklamaları, geçenlerde Sivil Dayanışma Platformu’nun “tuzluk vekil” açıklamaları; Milletvekilliği kavramına haksızlık ve onları seçen insanlara karşı saygısızlıktır.

….

Sayın Tayyar’dan yaptığı bu açıklamaya istinaden, gizli ve hür iradeyle oy kullanan hain vekiller için kullanılacakyol ve yöntemin; binlerce insanın hakkını gasp ederek KPSS sorularını çalan ve haksız imtiyaz sağlayanlar için kullanılmasını ve 48 saat içinde kamuoyuna bilgi verilerek bu hainlerin aramızdan temizlenmesini istirham ediyorum.

Yazarın Tüm Yazıları