Sami Ulus’a acil ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Sami Ulus’a acil ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 02:00

CHP Ankara milletvekilleri Şenal Sarıhan ve Necati Yılmaz, taşınacağı söylentisi yayılan ve vatandaşların tepkisine neden olan Dr. Sami Ulus Kadın Doğum ve Çocuk Sağlığı Hastanesi’ni ziyaret etti.

Haberin Devamı

Hastane yetkilileri kendilerine devredilen yeni bina nedeniyle geçici olarak acil servisi kapattıklarını söyledi. CHP’li vekiller, en temel hak olan sağlık hizmetine halkın kolay biçimde ulaşması gerektiğini vurgulayarak, hastanenin hizmetine devam etmesinin önemini vurguladı. CHP Altındağ İlçe Başkanı Servet Akman ise hastanenin taşınması durumunda evde doğumun artacağı, anne ve bebek ölümlerinin hızlanacağı uyarısında bulundu.

ELEMAN YETERSİZ

Hastanenin Başhekim Yardımcısı Cihan Döğer, 15 Temmuz operasyonlarının ardından kapatılan Balgat’taki Turgut Özal Hastanesi’nin kendilerine devredildiğini, hastanenin bazı bölümlerini ek bina olarak yeni hastaneye taşımayı planladıklarını söyledi. Personel yetersizliği nedeniyle doğum bölümündeki acil servisin kapatıldığını, bu konuda 112’yi de bilgilendirdiklerini anlatan Döğer, “Hastanenin kapatılması söz konusu değil. Bu geçici bir kapatma. Eleman yetersizliğimiz söz konusu. Bu nedenle anestezi uzmanı, kadın doğum ve çocuk doktoru talebinde bulunduk. Yüksek Riskli Gebelik Bölümü’nü Balgat’taki ek binaya taşıyacağız. Ayrıca burada tüp bebek bölümü açacağız. Bütün bu çalışmalar hastanenin hizmet kalitesinin artırılması için” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

31 EKİM’DE KAPATILDI

Dr. Sami Ulus Kadın Doğum ve Çocuk Sağlığı Hastanesi’nin girişine geçtiğimiz günlerde acil bölümünün kapatıldığına yönelik bir yazı asıldı. Yazıda taşınma sürecinden dolayı kadın doğum acil hizmetinin verilemediği belirtilerek, “31 Ekim saat 08.00’den itibaren kadın doğum hizmeti Dr. Sami Ulus Kadın Doğum ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nin Turgut Özal Ek Binası’nda verilecektir” denildi. Acil bölümünün kapatılmasına tepki gösteren ilçe sakinleri, hastanenin tamamen taşınacağına yönelik duyum aldıklarını belirterek, “Hastane hem anne adayları ve anneler, hem de çocuklar için çok önemli. Hastanemizin kapatılmasını istemiyoruz. Burada yaşayan insanların çoğu bölgelerinden çıkmamış, otobüs, taksi bile kullanmamış, bu insanların Balgat’a gitmeleri söz konusu değil” sözleriyle duruma tepki gösterdi.

BAKMADAN GEÇME!