Şamar oğlanı

GALATASARAY ilk defa takım gibi bir takımla oynadı. Yediği ilk gol net ofsayt, ikinci gol yüzde 100 kaleci hatası.

Haberin Devamı

Bunlar çok kestirmeden yazdığım cümleler. Peki, Galatasaray bu maçı kazanmayı hak etti mi? Kesinlikle hayır. Bursaspor çok mu muazzam oynadı? O da hayır. Ama Bursaspor, oyun planı, Galatasaray’ı çözmesi ve hakemin oyunu doğru idare etmesiyle galip geldi.
Türkiye’de hakemler adam gibi maç idare etseler, çok şey değişecek. Dün Bülent Yıldırım, adam gibi maç idare etti. Bir hakem hata yapabilir. Penaltıyı, faulü veremeyebilir. Onun görüşüdür. Ama disiplin konusunda “şamar oğlanı” olamaz. “Şamar oğlanı” olan hakemleri, kamuoyu zaten görüyor. Bir müddet götürüyorlar. Sonra da o yağcılık yaptıkları kulüplerin mağduru oluyorlar...
Esas kaptan nerede?
Bursaspor, sahanın her yerinde basıyor. Hücumlarının bittiği yerden, defansa başlıyorlar. Ve bunda da kısmen başarılı oluyorlar. Düşünün, Ozan İpek 66. dakikada bir hücum pres yapıyor, kapılan topta Bursa golü yapamıyor ama karakterini gösteriyor.
Galatasaray’a bakıyorsunuz, yalandan bir defans, yalandan bir hücum. Takım kaptanı Ayhan bir kırmızı kart görüyor. Evlere şenlik. Ama hakem açısından değil, kendi açısından evlere şenlik. Bülent Yıldırım’ın kararı doğru. Peki esas kaptan nerede? Yani Arda. Tribünde. O da, arada sırada heyecan yapıyor kameralara. Sahada yok. Başka yerlerde var.
Miller doğru tercih
Hagi, ne kadar mücadele eder bilemem. Adnan Polat ona ne kadar sahip çıkar? Onu da bilemem. Arda ne kadar kaptandır? Onu da bilemem. Ama Ertuğrul Sağlam ile İbrahim Yazıcı, hatalar da yapsalar, bazı transferlerde karavana da atsalar, şu andaki görüntüsüyle Galatasaray’dan iyiler.
İskoç Miller, iyi bir transfer. Sercan’ın da, Volkan’ın da doğru yolu bulmalarını sağlayacaktır bu İskoç.
Bülent Yıldırım için ne yazabilirim... Doğru ve güzel bir maç yönetti. Gördün mü Bülent? Kuvvetliden yana olmak, doğruyu göstermiyor. Ne görüyorsan, onu çalacaksın. Eyyam yapan hakem, yok olmaya mahkumdur.

BEĞENDiM

Bursaspor’un oyun disiplinini.

BEĞENMEDiM

Haberin Devamı

Galatasaray’ın yalan rüzgarını.

DİKKAT

Galatasaray, sezon sonu ve önümüzdeki sezon ne yapacak çok merak ediyorum.

Yazarın Tüm Yazıları