Samandağ'a özgü ney ile ilçenin tanıtımına katkı sağlamak istiyor

Güncelleme Tarihi:

Samandağa özgü ney ile ilçenin tanıtımına katkı sağlamak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2018 12:59

Samandağ'a özgü ney ile ilçenin tanıtımına katkı sağlamak istiyor

Haberin Devamı


Mehmet EZER/ HATAY, (DHA)- HATAY'ın Samandağ ilçesinde Cemil Kahiloğulları, 40 yılı aşkın süredir yaptığı ney ile ilçenin tanıtımına büyük katkı sağlıyor.
Cemil Kahiloğulları, Samandağ Kıyı yolu üzerindeki atölyesinde yöreye özgü kamışlarla ney yapıyor. Dünyanın en iyi ney kamışının Samandağ'ında yetiştiğini belirten Kahiloğulları, 40 yıllık bilgi birikimimi Samandağ'ının daha iyi yerlere gelmesi için kullanmak istediğini söyledi. Tasavvuf müziğinin önemli enstrümanlarından olan neyin kendine has özellikleri olduğunu belirten Kahiloğulları, "Bu anlamda ilçemizi, Türkiye'de ve dünya çapında tanıtmak istiyorum" dedi. Hatay kamışının, boğum aralığı, uzunluğu, sesi ve yapısıyla diğer bölgelerdekinden ayrıldığını ve bu kamıştan üretilen neylerin, neyzenler tarafından çok fazla tercih edildiğini belirten Kahiloğulları şöyle konuştu:
"Mevlana'dan sonra gelmiş geçmiş en büyük neyzenler ney kamışlarını Samandağ'ından temin etmişlerdir. Son zamanlarda çalışmalarıma ağırlık veriyorum. Atölyemde kendi imkânlarımla yaptığım her türlü ney kamışı bulunmaktadır. Hem yapıyorum hem çalıyorum. İnternet kanalıyla tüm dünyaya dağıtıyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!