Şalpazarı'nın 14 mahallesine içme suyu müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Şalpazarının 14 mahallesine içme suyu müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2017 15:33

Şalpazarı'nın 14 mahallesine içme suyu müjdesi

Haberin Devamı

ŞALPAZARI(Trabzon)(DHA) – TRABZON'un Şalpazarı ilçesinde uzun süredir içme suyu sorunu yaşanan 14 mahallesine sağlıklı ve yeterli içme suyu ulaştıracak olan Grup İçme Suyu ve Arıtma Tesisi Projesi İstişare toplantısı yapıldı.

Kaymakamlık binasında, Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürü Recep Köksal başkanlığında yapılan toplantıya ilçe Belediye Başkanı Refik Kurukız, Büyükşehir ve Şalpazarı Belediye Meclis üyeleri, TİSKİ Genel Müdürlüğü Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Nevzat Kamiloğlu ile mahalle muhtarları katıldı. Simenli, Sütpınarı, Sayvançatak, Çamlıca, Doğancı, Dorukkiriş, Kasımağzı, Düzköy, Karakaya, Kalecik, Camkiriş, Çarlaklı, Gölkiriş ve Akkiriş mahallelerine sağlıklı ve yeterli içme suyu ulaştıracak projenin sunumunun ardından açıklamalarda bulunan TİSKİ Genel Müdürü Köksal, ilçenin doğu yakasında bulunan mahallelerdeki içme suyu yetersizliğini ortadan kaldırmak için etüt-proje çalışmaları gerçekleştirildiğini belirterek çalışmaların ardından projenin hazırlandığını söyledi. Proje için Ken Deresi ve Sayvançatak membasından içme suyu temin edileceğini kaydeden Köksal, “Bölgede bulunan 26 içme suyu deposunun onarımına ek olarak 4 ayrı içme suyu deposu inşa edilecek, 56 bin 729 metre isale hattı döşenerek içme suyu depolara ulaştırılacak. İnşa edilecek içme suyu arıtma tesisi ile içme suyunu en sağlıklı şekilde vatandaşlar ulaştıracağız. Projenin ihale süreci devam ediyor. 2017 yılı içinde ihaleyi gerçekleştirerek inşa çalışmalarına başlayacağız” dedi.

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız da, Büyükşehir Belediyesi’nce ilçeye bu denli önemli bir yatırımın yapılacak olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi, “Söz konusu mahallelerde uzun yıllardır içme suyu problemi yaşanıyor. Bu önemli proje ile 14 mahallenin içme suyu sorunu ortadan kalkmış olacak” ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!