Salonda ‘Siyah’, ‘Beyaz’ Beşiktaş tezahüratı

Güncelleme Tarihi:

Salonda ‘Siyah’, ‘Beyaz’ Beşiktaş tezahüratı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2013 10:07

CHP 58 milletvekiliyle salondaydı. CHP’li vekillerden bir bölümünün sanıkların önünde duran jandarma komutanı ile yaşadıkları kısa gerginlik bir ara bütün salona yayıldı. Gerilimi düşüren, sanık avukatlarından Beşiktaş Divan Kurulu Üyesi Ali Rıza Dizdar’ın karşı bölümde bulunan avukatlara seslenişi oldu. Dizdar’ın “Arka açık” diye bağırıp, “Siyah” diye seslendiği avukat grubu “Beyaz” diye karşılık verince salonda kahkahalar yükseldi.

Haberin Devamı

Avukat Dizdar, bir süre sonra avukatlarla sanıklar arasına jandarma barikatı kurulmasına itiraz etti ve çekilmezlerse salonu terk edeceklerini söyledi. Bir gelişme olmayınca masanın üzerine çıkan avukat Celal Ülgen’in masa üzerinde kıpırdamadan duruşu alkış aldı.

Saat 09.00’daki duruşma 3.5 saat geç başladı. Sanıkların salona girişinde milletvekili ve avukat sıralarından alkışlar yükseldi.
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Aydınlık Gazetesi yazarı eşi Şule Perinçek de basın mensubu olarak duruşmayı izledi.

İLETİŞİM DİLİ

Mahkeme başkanı, itirazlara rağmen hükmün açıklanacağını, söz verilmeyeceğini belirterek kısık bir sesle hükmü okumaya başladı. Mahkeme kürsüsünde 2 savcı, 4 hakim yer aldı. 6 kişinin de kürsüde devam edip etmeyeceğine dair bir avukatın itirazına mahkeme başkanı usule aykırı bir durum olmadığı yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Sanık sandalyesindeki isimler el ve kollarıyla, tek - çift yumruk, kucaklaşma işaretleri, tek el ve çift el selamı vererek, izleyicilerle, iletişim kurdular. Doğu Perinçek ile İP ve Aydınlık gazetesinden isimlere verilen cezalar okundukça, avukat sıralarından “Her yer Silivri, her yer direniş” sloganı atıldı. Kararlar okunurken en büyük dalgalanmayı Mehmet Haberal’ın tahliye mutluluğu yarattı.

ESİR ALINDIK

İstanbul Üniversitesi eski rektörü Kemal Alemdaroğlu zorlukla girdiği salondan, yakalama kararı sonrasında, jandarma takibiyle çıktı. Alemdaroğlu “Esir alındık. Osman Yıldırım beraat etti, biz cezalandırıldık. Bu nasıl adalet, bunu TBMM’de komisyonlarda dile getirin” dedi. Alemdaroğlu döneminin rektör yardımcısı Nur Serter ağladı. Alemdaroğlu’nun, “Telefonum arabamda, sesi kısık, Duygu’ya (eşi) haber verin” sözleri vekilleri duygulandırdı. CHP’li vekiller, “Hocam kendinize iyi bakın, dik durun, en kısa zamanda görüşeceğiz” sözleriyle teskin ifadeleri kullandılar. Alemdaroğlu cezaevine götürüldü.

34 YIL ÜZÜNTÜSÜ

Gazetecilerin olduğu bölümde oturan eşi Gülşah Balbay el sallayan ve seni kucaklıyorum diye işaret yaptı. Mustafa Balbay’ın 34 yıl 8 ay hapis cezası okunduğunda, salonda üzüntü nidaları yükseldi.

Haberin Devamı

PERİNÇEK: AKP YIKILACAK

2 ağırlaştırılmış müebbet ve 150 yılı aşkın hapis cezası alan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, seyirci sıralarına “AKP yıkılacak, 1 yıl sürmeyecek” sözleriyle seslendi.

Ali DAĞLAR-Ayşegül USTA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!