Salnur'dan ambalajlı su satışıyla ilgili uyarı

Güncelleme Tarihi:

Salnurdan ambalajlı su satışıyla ilgili uyarı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2016 08:52

İZMİR Halk Sağlığı Müdürü Bediha Salnur, sorumluluk alanında bulunan sağlıklı su çalışmaları kapsamında, "Ambalajlı Su Satış Yerleri ile Ambalajlı Su Nakil Araçları" hakkında uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

Ambalajlı suların kaynağından tüketim yerlerine gelinceye kadar bazı sağlık önlemlerinden geçtiğini belirten İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bediha Salnur, ambalajlı su satış yerleri ve nakil araçlarıyla ilgili uyarılarda bulundu. Salnur, "Ambalajlı sular, tüp, petrol ve petrol ürünleri, hırdavat, her türlü kimyevi maddelerin dağıtımını yapan araçlarda veya bu ürünlerle birlikte nakli ve satışı yapılamaz, bir arada bulundurulamaz. Suların tüp, petrol ve petrol ürünleri, hırdavat, kimyevi madde ile birlikte depolanması, satış ve nakli yapılmamalıdır. Su satış yerlerinde, suların, ısıdan etkilenmemesi için güneş ışığından etkilenmeyecek şekilde depolanması ve satışa sunulması gerekir. Sular doğrudan güneş ışığı, toz, duman, ısı ve diğer faktörlere maruz kalmayacak şekilde depolanmalı ve satışa sunulmalıdır" dedi.

Haberin Devamı


NAKLİ NASIL YAPILMALI?
Ambalajlı suların naklinin nasıl yapılacağına da değinen Salnur, şunları söyledi:
"Su nakil araçlarının kapları, çizilmeye ve bozulmaya sebep olmayacak ve suyun vasıflarını değiştirmeyecek şekilde düzenlenmesi gerekir. Su nakil araçları suları dış etkenlerden koruyacak, kaplarda çizilme ve bozulmaya neden olmayacak şekilde düzenlenmiş kapalı kasalı araçlarda, damacanaların meteorolojik dış etkenlerden korunacağı bir düzende olmalıdır. Su satış ve depolama yerinin dışında boş ve dolu kaplarla suyun teşhiri ve reklamı yapılmamalı, açık alanda su bulundurulmamalıdır. Ambalajlı su satış ve naklinde kullanılan aracın sağ ve sol yanlarında, su satış yeri ismi ile izin tarih ve sayısına yer verilmesi gerekir. Boş ve dolu damacanaların muhafaza edilebileceği iki ayrı bölüm bulunmalıdır. Ambalajlı su bayilerinin ve damacana su satışı yapan market, bakkal ve büfe gibi işyerlerinin 'Ambalajlı Su Satış Yeri İzin Belgesi', su naklinde kullanılan araçların da 'Ambalajlı Su Nakil Aracı İzin Belgesi' almaları gerekir. Ambalajlı su satış yeri için verilen izin belgesi ambalajlı su satış yerinde görülecek şekilde asılır. Ambalajlı su satış yeri ve nakil araçları için izin belgesi almak üzere halkımız, ilçe Toplum Sağlığı Merkezlerimize müracaatlarını yapabilirler. Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından belgeleri düzenlenir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!