Salnur'dan ALS Günü ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Salnurdan ALS Günü ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 12:53

Salnur'dan ALS Günü ziyareti

Haberin Devamı

İZMİR İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Bediha Salnur, 21 Haziran Dünya ALS Günü etkinlikleri kapsamında, 27 yıldır ALS hastası olan, göz hastalıkları uzmanı, aynı zamanda ALS-MNH Derneği Başkan Yardımcısı Alper Kaya'yı ziyaret etti.

ALS hastalarını ve hasta yakınlarını, yaşadıkları sıkıntıları ve beklentilerini yerinde görmek istediğini belirten Salnur "ALS-MNH Derneği Başkan Yardımcısı Alper Bey'le zaten sürekli iletişim halindeyiz, Alper Bey ve diğer hastaların, ALS Günü'nde yalnız olmadıklarını hissettirmek adına yanlarında olmak istedim. Ayrıca Babalar Günlerini de kutlamak istedim. Ama görüyorum ki Alper Bey tüm ALS hastalarının babası. Yürekten kutluyorum bu çabalarınızı, daima yanınızdayız" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Alper Kaya, "ALS kaybederken kazanma sanatıdır. Ben birçok yeteneğimi kaybettim. Ellerimi ayaklarımı kullanamıyorum, yürüyemiyorum. Fakat hayatım boyunca dünyada daha önce görmeye fırsat bulamadığım pek çok güzelliği yavaş yavaş görmeye ve incelemeye zaman buldum. Bu hastalık öldürücü bir hastalık değilmiş, onu öğrendim. Hastalığın çok güzel yanları varmış. Çok güzel dostlarımız olabiliyormuş. İnsanların zor durumda birbirinin yanında olabileceğini gördüm ve eski kitaplarda bu öğrendiğim şeylerden çok farklı şeyler varmış. Hayatta kalmak için sadece solunum ve beslenme yetmiyormuş ruhumuzu da doyurmak gerekiyormuş. Bütün hastalarımıza bu yolculukta kolaylıklar diliyorum. Dünya ALS günümüz kutlu olsun" diye konuştu.

Bornova'da yaşayan ALS hastası Vedat Ertürk de vücudunda hareket ettirebildiği tek uzvu olan sağ ayağının başparmağıyla mucizeler yaratıyor. Gününün 24 saatini geçirdiği yatağına yerleştirilen butonu, dizüstü bilgisayarının mausu olarak kullanan Ertürk, ayak parmağını butona basarak gerçekleştirdiği tıklama ile İzmir İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Bediha Salnur'a "Hoş geldiniz Müdüre Hanım, başarılar diliyorum" yazarak memnuniyetini dile getirdi.

ALS HASTALIĞI

Amiyotrofik Lateral Skleroz (ALS) veya Motor Nöron Hastalığı, sinir hücrelerini tahrip eden, omurilik, beyin sapı ve beyinde hızla ilerleyen bir hastalıktır. Sinir hücrelerinin ölümü nedeniyle ilerleyen kas güçsüzlüğü, kas erimesi ve solunum yetmezliği nedeniyle felç ve ölüme neden olan bu sinir sistemi hastalığı her iki cinste görülmekle birlikte kadınlardan çok erkeklerde rastlanmaktadır.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!