Salim Şen: Kıdem tazminatı gaspına karşı direneceğiz

Güncelleme Tarihi:

Salim Şen: Kıdem tazminatı gaspına karşı direneceğiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 15:27

Salim Şen: Kıdem tazminatı gaspına karşı direneceğiz

Haberin Devamı

Ali Can ZERAY/EDİRNE,(DHA)- EDİRNE'de İşçi Direnişi Günü'nün yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan DİSK Trakya Temsilcisi Salim Şen, "İş güvencesinin son kalesi kıdem tazminatı da yok edilmeye çalışılıyor. Hükümetin fon dayatmaları kabul edilemez. Kıdem tazminatı hakkı gaspına karşı direneceğiz" dedi.
Edirne'de DİSK üyesi 50 kişilik grup, 15-16 Haziran İşçi Direnişi Günü'nün 47'nci yıldönümü  nedeniyle trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'nde basın açıklaması düzenledi. Polisin güvenlik önlemi aldığı etkinlikte konuşan DİSK Trakya Temsilcisi Salim Şen, kıdem tazminatının fona devrine, OHAL uygulamalarına karşı susmayacaklarını söyledi. Şen, hükümetin kıdem tazminatının yok etmeye çalıştığını belirterek, "Taşeron işçiliği kaldırarak şirket işçilerine kadro vermeyi seçim vaadi yapan hükümet, ipe un sermektedir. İşçiler bu vaatlerle oyalandı. İş güvencesinin son kalesi kıdem tazminatı da yok edilmeye çalışılıyor. Hükümetin fon dayatmaları kabul edilemez. Kıdem tazminatı hakkı gaspına karşı direneceğiz" dedi.
Salim Şen, 2016 yılında 56'sı çocuk 1970 kişinin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiğini belirterek, "Bu ülkede işsizlik 7 milyona ulaştı. İşsizlik fonu ise patronlara peşkeş çekiyor. Bu ülkede KHK'lar ile haklarında hiçbir yargı kararı bulunmayan kamu çalışanları ve kayyum atanan belediyedeki işçiler hukuk dışı biçimde işlerinden edildi. Gidecek mahkemeleri bile yok. Bu ülkede grev kararı Bakanlar Kurulu kararı ile kaldırıldı. Bu ülkede sadece emek alanının değil, doğanın da sermayenin yağmasının hedefi oldu. Ormanlara, derelere, zeytinliklere göz dikildi. OHAL'in kaldırılmasını istiyoruz" dedi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!