Salih Uçar: Göksel'in tercihi

Salih UÇAR
Haberin Devamı

HÜRRİYET Akdeniz'in Magazin Servisi, ikinci askerini de yolcu etti. Ağustos ayında vatani görevini yapmak üzere Malatya'ya giden arkadaşımız İbrahim Laleli'den sonra ‘‘Gecelerin adamı’’ ve ‘‘Tercih meselesi’’ Göksel Yapar da askerliğini yapmak üzere aramızdan ayrıldı.

Göksel, Malatya 2'inci Ordu Ulaştırma Bölüğü'ne gidecek. İki yıldır Hürriyet'in magazin muhabirliğini yapan ve ‘‘Benim Tercihim’’ sayfasını hazırlayan sevgili arkadaşımız Göksel'e ayrılacağı gün, veda gecesi düzenledik.

HAVAYA GİRDİK

Gece, Lara'daki Ekici Motel'in plajında yapılan piknikle başladı. Kimler yoktu ki... Doğan Haber Ajansı Büro Şefi Dursun Gündoğdu başta olmak üzere tüm personel piknikte buluştuk. Mangal, rakılar, mezeler derken havaya da girdik.

Kaldırılan kadehler için tek söz söyleniyordu; ‘‘Hayırlı tezkereler. Güle güle git, güle güle dön.’’ Muhabir arkadaşlarımız Güç Gönel'in Türk Sanat Müziği ve aramıza yeni katılan Ahmet Ay'ın da Türk Halk Müziği eserleri, havaya girmemizi sağladı.

Derken sohbet dönüp dolaşıp askerliğe geliyordu. Acemi birliğini Malatya'da yapacak olan Göksel, görev yeri için bir slogan bulmayı da ihmal etmemişti. ‘‘Malatya için Doğu'nun Paris'i diyorlar’’ diye mırıldandı gece boyunca. Asker gecesi olur da anılar anlatılmaz mı? Sıradan başlayarak askerlik anılarını dinledik büyüklerin... Askerlik hatıralarına Ekici Motel'de nokta koyarak soluğu Adonis Otel bünyesindeki Helena Bar'da aldık. Solist Banu Karaca'nın sahne aldığı barda hareketli dakikalar başlamıştı. Kadehler ikinci kez Göksel için kalktı.

O'nu son gecesinde biraz buruk, biraz heyecanlı, biraz da duygu yüklü gördüm. Kolay değildi. 5 yıldır içinde bulunduğu renkli magazin dünyasından kopmak sanıldığı kadar da kolay değildi. Yolun açık olsun sevgili Göksel...

Sana hayırlı tezkereler...

Güle güle git, güle güle gel.

Yazarın Tüm Yazıları