Salih Müslim'in oğlu çatışmada öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Salih Müslimin oğlu çatışmada öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2013 00:26

KCK'nın Suriye'deki partisi olarak bilinen Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) lideri Salih Müslim'in oğlu Şervan Müslim, Tel Ebyad ilçesindeki çatışmalarda hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Şervan Müslim, Irak Şam İslam Devleti örgütü (IŞİD) ile PYD'ye bağlı, Halk Savunma Birlikleri (YPG) arasında Tel Ebyad ilçesinde çıkan çatışmalarda öldürüldü. Salih Müslim'in en küçük oğlu olan Şervan Mü

Salih Müslimin oğlu çatışmada öldürüldü
slim, Koban'da, annesinin de katıldığı cenaze merasiminin ardından defnedildi. PYD lideri Müslim'in iki oğlu ile bir kızının YPG saflarında savaştığı daha önce basında yer almıştı.

Şervan Müslim'in keskin nişancılar tarafından öldürüldüğü söyleniyor.

BDP'DEN BAŞSAĞLIĞI

BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, Telabyad kasabası yakınlarında El Nusra ile çıkan çatışmada 20 yaşındaki oğlu Şervan Müslim’i kaybeden PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim ve ailesine başsağlığı diledi. Başsağlığı mesajında, “Tüm Kürdistan halklarını onurlandıran oğlunuz Şervan’a ve dört ülkede yaşayan Kürtlere başsağlığı diliyoruz” denildi.

BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Tışanak, Dün akşam saatlerinde Akçakale ilçesi sınırındakı Telabyad kasabası yakınlarında El Nusra ile çıkan çatışmada keskin nişancılar tarafından açılan ateşle hayatını kaybeden PYD Eşbaşkanı Salih Müslim'in oğlu Şervan Müslim için başsağlığı mesajı yayınladı. Başsağlığı mesajında şöyle denildi:

“Rojava’yı ve özgür, demokratik yaşamı savunma mücadelesinde bir adım bile geri durmayan, bu mücadele içinde en ön saflarda yer alan oğlunuz Şervan Müslim'in, Til Ebyad'da El-Kaide çetelerine karşı direnirken şehit edildiği haberini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Rojava halklarının özgürlüğü ve yeni bir yaşamın kurulması yolunda şehit olan, tüm Kürdistan halklarını onurlandıran oğlunuz Şervan'a Allah'tan rahmet ve dört parçada yaşayan Kürtlere başsağlığı diliyoruz. Rojava şehitlerini kendi şehitlerimiz olarak kabul ediyor, özgürlük hedeflerine bağlı kalacağımızı bu vesileyle bir kez daha ifade ederek, tüm şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz"Faruk BALIKÇI

BAKMADAN GEÇME!