Salih Demir’den GMİS’e Ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Salih Demir’den GMİS’e Ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2015 17:46

AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI SALİH DEMİR, GMİS GENEL BAŞKANI EYÜP ALABAŞ’I ZİYARET ETTİ.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Salih Demir, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş’ı ziyaret etti.
7 Haziran 2015 günü gerçekleştirilen Genel Seçimler için Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevinden istifa eden AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Salih Demir, seçim gezileri kapsamında GMİS’i ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, “Öncelikle Salih Bey’e GMİS’e yaptığı ziyaretten dolayı teşekkür ediyoruz. Aday adaylığı sürecinde çıkmış olduğu yolda başarılar diliyoruz. Biz daha önce bize gelenlere de söylediğimiz gibi Zonguldak madenle, kömürle var olmuş bir kent. Dolayısıyla madenciliği bilen bir arkadaşımız, dostumuz olarak onun milletvekili adaylığı da bizim açımızdan olumlu bir yaklaşım diye düşünüyorum. Zonguldak merkezi ekonomiye, aldığından fazlasını veren 11 il arasındadır. Göç veren tek il. Dolayısıyla Zonguldak yeniden eski günlerine kavuşabilmesi için başta TTK olmak üzere daha sonra da madencilik sektörüne de sahip çıkılması gerekir. TTK’nın norm kadrosu 14 bin. Şu ada 9 binlerdeki işçi sayısıyla çalışıyor. 5 milyon ton kurulu kapasitesi olmasına rağmen yaklaşık 1.5 milyon ton gibi 3’te 1 ile çalışan bir kurum. Maden işçisi de her zaman kendisi ile ilgili yaklaşımlarını, kendisi ile ilgili projelerini sunan gerek aday adaylarını gerekse milletvekilliği adaylarına sahip çıkmıştır. Bundan sonra da aynı şekilde kendilerine sahip çıkacak insanlara sahip çıkacaktır. Ben tekrar bu yolda aday adaylığı sürecinde GMİS’e yaptığı ziyaretten dolayı Salih Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Salih Demir ise “Zonguldak’ın sahibi çok gibi görünse de Zonguldak’ı sahiplenen çok insan yok Zonguldak’ta. Zonguldak’ı sahiplenen sendika ve sendikadan dolayı Eyüp Başkanımız Zonguldak’a her türlü sahip çıktı. Ankara’daki bir toplantıda başkanımız Zonguldak ile ilgili konuştu. Herkes onu dinledi. Zonguldak’ı çok iyi ifade etti. Zonguldak’taki sıkıntıları da çok iyi ifade etti. Zonguldak’ın problemlerini bilen insanlardan bir tanesiyim. Problemi bilmek yetmiyor, çözüm yolları da önemlidir. 20 yıllık yöneticilik tecrübem var. 30 yıllık sanayicilik ve ticaretle uğraşan bir insanım. Zonguldak karma bütçeye verdiği parayı maalesef alamamaktadır. Zonguldak’ın verdiği paranın yarısını geri versinler Zonguldak5-6 senede toparlanır” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!