Salı Grubu'nda girişimcilik konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Salı Grubunda girişimcilik konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2018 14:20

Salı Grubu'nda girişimcilik konuşuldu

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - SALI Sanayici ve İşadamları Grubu'na (Salı Grubu) konuk olan İş Girişim Sermayesi Genel Müdürü Murat Özgen, küreselleşen dünyada küçük olsun benim olsun zihniyeti ile ekonomik gelişimin istikrarlı olamayacağını söyledi.
Salı Grubu'nun olağan toplantısında bu hafta gündemi girişimcilik oluşturdu. Grup Başkanı Muharrem Koç moderatörlüğünde Antalya Tenis ve İhtisas Kulübü'nde yapılan toplantıya katılan İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortağı A.Ş Genel Müdürü Murat Özgen, 'Girişim Sermayesinin Türk Ekonomisi ve Girişimcilere Faydaları' başlığı altında sunum yaptı. Murat Özgen, küreselleşen ekonomide küçük olsun benim olsun zihniyetinin geçerli olmadığını ifade etti.
DÜNYADAKİ GİRİŞİM EKONOMİSİNİ ANLATTI
İş Girişim'in halka açık bir şirket olduğunu ve 2000 yılında kurulduğunu belirten Özgen, “Girişim sermayesi finansal bir ortaktır. Ülkemizdeki şirketlerin yüzde 90'ı KOBİ'dir. Ama alınan kredilerin içinde oranları yüzde 25'dir. Çünkü teminat şartlarını sağlayamıyorlar. Şirketlerin şeffaflaşması kurumsallaşması açısından girişim sermayesi önemlidir. Bugüne kadar 17 yatırıma ortaklık sağladık. Ve 11'ini karlı oranlarla yabancı yatırımcılara sattık. Bugün dünyadaki büyük teknolojik şirketlere bakın Google,Ffacebook gibi kuruluşlarında girişim sermayesi fonlarının olduğunu görürsünüz" dedi.
'TÜRKİYE'NİN BUNA İHTİYACI VAR'
Türkiye'nin girişim sermayesine ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Özgen, "2700 şirket inceledik. Kaynaklarının yüzde 10-15'i özkaynaklar yüzde 85'i borç alacak üzerine çalkantılı bir ekonomi de yaşadığımız da gerçek şirketler bilançoyu döndürmekle meşgul. İşte biz de bu noktada şirketlerin sermaye kaynaklarını büyüterek finanse ediyor sonra aldığımız riski getiriye çevirmeye hisseleri satmaya çalışıyoruz ki bu kolay bir iş değil. Ama çıkamayacağımız hiçbir işe girmiyoruz. 'tatilbudur.com'a ortak olduk ve marka bilinirliği şu an üçüncü sırada" dedi.
'AMAÇ YÖNETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK'
TÜYAP Fuarcılığa 2003 yılında ortak olduklarına da değinen Murat Özgen, "14 ay sonra hisselerimizi sattık ve yüzde 45 kar elde ettik. Biz azınlık ortak olmayı seçiyoruz. Şirketlere derinlik, yönetim kalitesi, şeffaflık getiriyoruz" diye konuştu. Batıdan gelen yabancı yatırımcıların şu an Türkiye ile ilgili görüşlerinin negatif olduğunun altını çizen Özgen, buna karşılık Çin ve Japonya sermayesinin Türkiye'ye büyük bir ilgi gösterdiğini ifade etti. Murat Özgen, girişimcilik ve dünya ekonomisinde girişimciliğin gelişimine ilişkin soruları da cevapladı. Toplantının sonunda Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç günün anısına Özgen'e bir plaket verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!