Salı Grubu'nda deprem konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Salı Grubunda deprem konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2017 13:31

Salı Grubu'nda deprem konuşuldu

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - SALI Sanayici ve İşadamları Grubu'nun (Salı Grubu) haftalık toplantısına konuk olan Jeoloji Mühendisi Doç. Dr. Fuat Erkül, Antalya'daki olası bir depremin etkileri hakkında bilgi vererek, "Antalya'da tsunami tehlikesi" yok dedi.

Salı Grubu'nun haftalık toplantısı, Grup Başkanı Muharrem Koç yönetiminde Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübü'nde (ATİK) yapıldı. 1-7 Mart tarihlerini kapsayan Deprem Haftası dolayısıyla toplantıya Jeoloji Mühendisi Doç. Dr. Fuat Erkül konuk oldu. Antalya'daki deprem riskleri ve afet risk yönetiminin değerlendirildiği toplantıya, Jeoloji Hizmetleri Şube Mühendisi Mustafa Akpınar, KONGED Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alveroğlu, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Bölge Müdürü Behçet Tufan, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Mustafa Balcı, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ahmet Kısa, Akdeniz Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nden Doç.Dr. Sibel Tatar Erkül gibi çok sayıda davetli katıldı.

1-7 Mart Deprem Haftası olması nedeniyle afet konulu bir sunum yapan Doç. Dr. Fuat Erkül, Akdeniz Bölgesi'ndeki deprem odaklarından depremin olası sonuçlarına ve Antalya için risk oluşturacak afetlere kadar pek çok başlıkta bilgi verdi. Fay hatlarının yerleşiminden ve türlerinden bahseden Doç. Dr. Fuat Erkül, doğa anlaşıldığı sürece afetlerden korkulmaması gerektiğini dile getirdi.

TSUNAMİ OLMAZ

Dünya, Avrupa ve Türkiye'de bulunan deprem risk alanlarına değinen Doç.Dr. Erkül, yapılan araştırmalarla Antalya'da deprem sonucu oluşacak bir tsunami tehlikesi olasılığının da olmadığını belirtti. Depreme ve olası sonuçlarına dair konuların tartışıldığı toplantıda Doç. Dr. Fuat Erkül'ün gerçekleştirdiği sunum sonrasında söz alan TEİAŞ Bölge Müdürü Behçet Tufan ise insanların deprem karşısında oldukça çaresiz kaldığını söyledi. O an hiçbir şeyin öneminin kalmadığını vurgulayan Behçet, "1999'da Adapazarı depremini yaşamış biri olarak bu konun ne kadar önemli olduğunu biliyorum" dedi.

Afet toplama merkezlerinin halk tarafından bilinirliğinin az olduğunu dile getiren İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı ise temel afet bilincinin topluma yayılması için herkesin üzerine büyük bir rol düştüğünün vurgusunu yaptı.

Toplantı sonunda Doç. Dr. Fuat Ergül'e katılımından dolayı teşekkür plaketi veren Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç ise sivil toplum örgütleriyle toplumun bilinçlendirilmesi için çalışma yürüteceklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!