Saldırıya tepki yağdı: Hesabı sorulmalı

Güncelleme Tarihi:

Saldırıya tepki yağdı: Hesabı sorulmalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 00:34

Yeniçağ gazetesine önceki akşam düzenlenen saldırıya, siyasetçilerden ve basın meslek örgütlerinden tepki yağdı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Hain saldırının hesabı mutlaka sorulmalıdır” dedi. Gazetenin İstanbul’daki merkezi ve Ankara’daki bürolarına da destek ziyaretleri gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

YENİÇAĞ gazetesinin İstanbul Yenibosna’da bulunan merkez binasına önceki akşam saat 20.30 sıralarında yaklaşık 20 kişilik bir grup saldırdı. Ülkücü harekete yakın olan ve MHP’li muhalifleri destekleyen gazeteye saldıran grubun ‘Hareketin lideri Devlet Bahçeli’ sloganları attıkları iddia edildi. Gazete binasının alt katındaki matbaa ve yazıişleri katında çalışanlar vardı. Cam kapıyı kırarak danışmanın olduğu bölüme giren saldırganlar turnikeleri, girişteki odaları tahrip etti. İki güvenlik görevlisi giriş katta muhasebe departmanına girerek kapıları kapattı. Saldırganlar o kapıları yangın tüpüyle vurarak açmaya çalıştı, başarılı olamayınca kaçtı.

‘AYDINLATILMASINI BEKLİYORUZ’
Saldırganların görüntülerini polise verdiklerini söyleyen Yeniçağ Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Ahmet Yabuloğlu “Kim oldukları bilgisi bize ulaşmadı. MHP içindeki duruşumuz bellidir. Kurultay yapıldığı dönemde bu saldırı olsaydı, kimlerin yaptırdığını az çok anlardık. Ancak şimdi sakin bir ortam var. Son dönemlerde tepki çeken bir haberimiz de olmadı. Başkanlıkla ilgili tartışmalarda muhalif tarafta duruyoruz. Bununla ilgili çalışanlarımız köşe yazıyor. Saldırıyı kimlerin yaptığını ve saldırının neden yapıldığını bilmiyoruz. Emniyet’in konuyu aydınlatmasını bekliyoruz” dedi.

‘ŞİDDETİ TERCİH ETTİLER’
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter’da “Türkiye’de fikir düşmanlığı hiç bu kadar yaygınlaşmamıştı. Yeniçağ gazetesine yapılan hain saldırının hesabı mutlaka sorulmalıdır” dedi. MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, “Bu demektir ki başkanlık tartışmasında etkili oluyor. Bu sebeple şiddeti tercih ettiler” eleştirisinde bulundu. MHP Genel Merkezi’nden değerlendirme yapılmadı. Gaziantep bağımsız milletvekili Ümit Özdağ, “Saldırganlar başkanlık kutlaması yapıyordu herhalde” derken, eski MHP Milletvekili Sinan Oğan “Saldırıyı kınıyorum. Bu ülkücü basına saldırıdır” dedi. 

AKŞENER: KORKAKÇA BULUYORUM
SALDIRIYA uğrayan gazete binasındaki hasar dün sabah ortaya çıktı. Binanın giriş kapısı ve çevresindeki camlar kırılmış, danışma masası zarar görmüş, güvenlik kameraları parçalanmıştı. Saldırının ardından gazete çalışanlarına ve yöneticilerine destek telefonları geldi. MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener ve eski İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu gazete binasına gelerek çalışanlarla görüştü. Binada incelemelerde bulunan Akşener, özetle şöyle konuştu: “Ülkede yaşayan insanların canı, malı, namusu, şerefi ve yaşama hakkı bu ülkeyi yönetenlerin emanetindedir. Bu tür hadiseler çok yaygınlaştı. Basına yönelik saldırıların dışında bireylere de saldırılar yapılıyor. Tipinizi beğenmiyor, adam sizi dövüyor. Kadınlara yönelik şiddet uygulanıyor. Bir tuhaflık var. Bu ülkeyi yönetenleri göreve davet ediyorum. Basına kaçıncı defadır saldırı yapılıyor. Bunu lanetliyorum. Alçakça ve korkakça buluyorum. Anlaşılıyor ki başkanlık sistemine herkesin ‘evet’ demesi bekleniyor. ‘Hayır’ diyenlerin hakkını kim koruyacak.” CHP milletvekili Barış Yarkadaş da gazetenin Ankara bürosunu ziyaret etti. / Fırat ALKAÇ / İSTANBUL

BASIN ÖRGÜTLERİ: HABER ALMA HAKKINA SALDIRI
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti: Gazetelerin ve gazetecilerin sürekli hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış da sağlanamaz. Basına yönelik saldırılar direkt halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik saldırılardır. Demokrasi farklı görüşlere tahammül etme rejimidir.

Basın Konseyi: Bu ve benzer olayların bir an önce sonuna kadar soruşturularak, faillerinin hak ettikleri cezayı almalarını talep ediyoruz. Basın Konseyi, Türkiye’nin çağdaş bir demokrasi olduğu inancıyla, bu tür baskınların cezasız kalmaması gerektiğini şiddetle savunmaktadır.

BAKMADAN GEÇME!