Saldırın bakalım!

Güncelleme Tarihi:

Saldırın bakalım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 1998 00:00

Orhan KAYNAR
Haberin Devamı

Her gün bir saldırı... Yönetime veya kişilere... Haklı veya haksız; ama saldırı gerekli! Çünkü bazı güçler öyle istiyor! Trabzonspor'u çökertebilmek için, ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar...

Trabzonspor şu an için kabuk değiştiriyor. Doğru veya yanlış olduğunu önümüzdeki haftalarda göreceğiz. Anlayamadığım tek şey; saldırıda bulunanların bir öneri getirememesi! Tamaam; yönetim gitsin mi? Zaten kongre olduğuna göre, elbette ki değişiklik yapılacak... İyi de, bu yönetimin dışlanmasını isteyenler, neden ortaya alternatifini koymazlar ki?

Okurlarım anımsayacaktır... Daha önce de yazmıştım şimdi de, yineliyorum. ‘‘Trabzonspor yerlinin yerlisini bulana kadar, Rusya'ya yönelmelidir’’ diye defalarca yazdım. Hala da bu düşüncemin arkasındayım. Çünkü yöre olarak, bize en yakın ve uyum sağlayabilecek ülke olarak orayı gördüm. Bu bir fikirdir... Doğrudur veya yanlıştır bu tartışılabilir... Ama en azından bir fikirdir ve öneridir... Bazı kalemşörler ne yapıyor; ‘‘vurun abalıya’’ misali, habire Trabzonspor'a saldırıyor. Tamam kardeşim; Trabzonspor'da yanlışlar yok demiyorum. Bunları biz de yazıyoruz. Ama eleştiri yaparken, insanlar öneri de getirmek zorunda değil mi?

M.Ali Yılmaz'ı ve kurulunu bizler göreve getirmedik mi? Bırakın geçmişi; şimdi geleceğe bakalım... Yılmaz ve grubu, ‘‘bizleri göreve getirin’’ diye, bir çağrıda mı bulundu? Tam aksine, o çağrıyı bizler yapmadık mı? O zaman neyi tartışıyoruz? Eleştirinin dozunu kaçıranlar, Trabzonspor'u daha iyi yönetecek kişileri de açıklamak zorundadır. O zaman bir ekip delikanlıca çıksın ortaya, ‘‘Arkadaşlar biz göreve talibiz’’ yürekliliğini göstersinler...

SON BİR ŞEY DAHA

Bu aralar Özkan Sümer yeniden tartışılıyor... Neden mi? Sahalar konusunda... Elbette ki, sahaların kullanım hakkı, profesyonel takımın teknik kadrosu yetkisindedir. Ama aynı anda, üç sahada idman yapmanın mantığı da ne demektir? Milyarlarca para harcanan bu halı gibi sahaları, harcamının alemi ne? Ama amaç o değil, hedef Özkan Sümer'i yemek!

Yazık, günah beyler... Değerlerimizi tek tek yitiriyoruz... O Sümer ki, yörede başlattığı okullar arası futbol yarışmalarının öncüsü olmuştur. Nitekim Milli Eğitim Bakanlığı, Trabzon Valiliği'ne gönderdiği bir yazıda, ‘‘Futbol spor dalında yapılan uygulamalara ait bilgi ve belgelerin Bakanlığımız okuliçi beden eğitimi spor ve izcilik dairesi başkanlığına gönderilmesi hususunda ilgililere emirlerinizi rica ederim’’ diyebiliyor... İşte harcanması istenen Özkan Sümer ve onun başlattığı sistemi ülke genelinde yaygınlaştırmak isteyen Milli Eğitim Bakanlığı... Neyi ve kimleri tartışıyoruz Allah aşkına!






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!