Saldırıdan yaralı kurtulan Sinem Kılıç annesinin naaşını taşıdı

Güncelleme Tarihi:

Saldırıdan yaralı kurtulan Sinem Kılıç annesinin naaşını taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2015 16:27

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde dün düzenlenen bombalı intihar saldırısında ölenlerin cenazeleri memleketlerine uğurlanıyor. Saldırıda hayatını kaybeden 7 Haziran seçimlerinde HDP'nin Bursa milletvekili adayı olan Metin Kılıç'ın HDP Parti Meclisi üyesi olan eşi Ferdane Kılıç ile oğlu Nartan Kılıç'ın cenazeleri de önce uçakla İstanbul'a ardından toprağa verilmek üzere Bursa'ya getiriliyor. Naaşları taşıyanlar arasında patlamada yaralanan ailenin kızı Sinem Kılıç da vardı.

Haberin Devamı

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na destek vermek isteyen HDP Parti Meclisi üyesi Ferdane Kılıç, oğlu Nartan ve kızı Sinem Kılıç ile birlikte Suruç'a gitmiş, dünkü saldırıda HDP Bursa Milletvekili adayı Metin Kılıç'ın eşi Ferdane Kılıç ile oğlu Nartan Kılıç hayatını kaybederken kızı Sinem Kılıç da yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. Acı haber üzerine Bursa'dan Suruç'a hareket eden Metin Kılıç, saldırıdan yaralı olarak kurtulan kızı Sinem Kılıç, HDP Bursa Milletvekili Asiye Kolçak ve Bursa İl Başkanı Yüksel Akgün ile birlikte cenazeleri bugün teslim aldı.

Saldırıdan yaralı kurtulan Sinem Kılıç annesinin naaşını taşıdı

HDP Bursa İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "Bugün saat 16.00'da il binamız önünde buluşup konvoy oluşturup Topçular'a cenazelerimizi almaya gideceğiz. Saat 19.00'daki eylem iptal olmuştur. Bütün halklarımızı cenazelere sahip çıkmaya çağırıyoruz. PM üyemiz Ferdane Kılıç ve oğlu Nartan Kılıç'ı yarın saat 12.30'da il binamızın önünde yapacağımız törenin ardından sonsuzluğa uğurlayacağız. Bütün halklarımızı şehitlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz."
denildi.

Saldırıdan yaralı kurtulan Sinem Kılıç annesinin naaşını taşıdı


CENAZELER İSTANBUL'A GETİRİLDİ

Saldırıda hayatını kaybeden CHP Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Yasemin Boyraz’ın kızı Nazegül Boyraz ve HDP Parti Meclisi üyesi Ferdane Kılıç ile oğlu Nartan Kılıç'ın cenazesi uçakla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na getirildi. Boyraz’ın kızları annelerinin tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden 32 kişiden 3’ünün cenazesi saat 15. 30 sıralarında İstanbul’a getirildi. CHP Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Yasemin Boyraz’ın kızı 4 çocuk annesi Nazegül Boyraz, HDP'nin Bursa Milletvekili Adayı olan Metin Kılıç’ın HDP Parti Meclisi üyesi eşi Ferdane Kılıç ve oğlu Nartan Kılıç’ın cenazesi İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na getirildi. Hayatını kaybeden kişilerin yakınlarının sinir krizi geçirdiği görüldü.

Haberin Devamı

Nazegül Boyraz’ın yakınları cenazeyi teslim almaya geldi. Nazegül Boyraz’ın kızları annelerinin tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Nazegül Boyraz’ın cenazesi buradan Maltepe Gülsuyu Gasilhanesi’ne götürüldü. Ferdane Kılıç ve Nartan Kılıç’ın cenazeleri ise Bursa’ya gönderildi.

BAKMADAN GEÇME!