Saldırıdan sonra da tehditler alıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Saldırıdan sonra da tehditler alıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 09:48

PEGIDA’cı Nino K.’nın 26 Eylül’de bomba koyduğu Dresden’deki DİTİB Fatih Camisi’nin imamı Hamza Turan, eşi ve iki küçük oğluyla birlikte büyük bir tehlike atlatmıştı. Bombacının yakalanmasına sevinen Turan, buna rağmen ailece endişelerinin sona ermediğini söyledi.

Haberin Devamı

HÜRRİYET’e konuşan Fatih Camisi imamı Hamza Turan, neden endişeli olduğunu şöyle anlattı: “Yakalanmasına sevindik. Ancak saldırganın yakalanmış olması tedirginliğimizi ve endişelerimizi hâlâ gidermiyor. Çok da rahatladık diyemem. Çünkü saldırıdan sonra da tehdit ve hakaret içerikli mektuplar alıyoruz. Ailem de ben de endişeliyiz. Saldırganın PEGIDA’cı çıkması şaşırtmadı. Biz zaten onlardan şüpheleniyorduk. Şüphelerimizden haklı çıktık.”

ETKİN MÜCADELE GEREKİYOR

“Irkçılar hastalık gibi. Topluma sızmış virüslerdir. Biz burada barış içinde yaşamak ve inancımızı yerine getirmek istiyoruz. Onun için çabalıyoruz. Ancak bunlar iki küçük çocuğuma, eşime ve benim canıma kast etti. İnanç yerimize bomba koydu. Hâlâ herhangi bir patlama duyduğumuzda korkuyoruz. Başbakan Angela Merkel ve Cumhurbaşkanı Joachim Gauck bize geçmiş olsun dileklerini iletmişlerdi. Destek olmuşlardı. Şimdi de saldırgan yakalandı. Ancak bizim beklentimiz ırkçılıkla etkin bir mücadele yürütülmesi.”

Haberin Devamı

ŞANS ESERİ KURTULDULAR

Dresden’deki Fatih Camisi’ne 26 Eylül akşamı saat 21.53’te yanıcı maddelerle hazırlanmış el yapımı patlatıcıyla saldırı düzenlenmişti. Hühndorfer Strasse Caddesi’nde meydana gelen patlamada ölen ya da yaralanan olmamıştı. Patlama sırasında caminin lojmanında kalan imam Hamza Turan, eşi ve 6 ile 10 yaşlarında iki oğlu şans eseri yara almadan kurtulmuştu. Bu saldırıdan dakikalar sonra ise Almanya Demokratik Cumhuriyeti (Doğu Almanya) ile Federal Almanya Cumhuriyeti’nin (Batı Almanya) birleşmesinin 26’ncı yılı resmi kutlamalarının yapılacağı Uluslararası Kongre Merkezi’ne el yapımı bomba atılmıştı. Burada da ölen ya da yaralanan olmamıştı.

DEVLETİN ZİRVESİ DESTEK VERMİŞTİ

Bombalı saldırılardan birkaç gün sonra iki Almanya’nın birleşmesinin 26’ncı yıldönümü törenine katılan Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Başbakan Angela Merkel, İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ve Saksonya Eyalet Başbakanı Stanislaw Tillich, imam Hamza Turan ve ailesiyle yakından ilgilenmişti. Turan, eşi ve çocuklarından saldırıdan dolayı özür dileyen devletin zirvesi, “Korkmayın, arkanızdayız. Yalnız değilsiniz. Saldırganı mutlaka bulacağız” mesajı vermişti.

Haberin Devamı

Saldırıdan sonra da tehditler alıyoruz

MERKEL YAKINDAN İLGİLENMİŞTİ

Hamza Turan ve ailesini kutlamanın yapıldığı tarihi Semper Opera binasında kabul eden Başbakan Merkel ise saldırıyı kesinlikle aydınlığa kavuşturacakları sözü vermişti. Hamza Turan’ın iki oğlu İbrahim İsmail, Yiğit Ali ve eşi Hatice Turan ile çok yakından ilgilenen Merkel, misafirlerine kendi eliyle içecek ikram edip, “Bizden bir arzunuz, dileğiniz var mı?” diye sormuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!