Saldırı hazırlığındaki aşırı sağcı Alman subay gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Saldırı hazırlığındaki aşırı sağcı Alman subay gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 14:20

Almanya’da, Alman Ordusu’na bağlı 28 yaşındaki bir teğmen, mülteci barınaklarına terör saldırısı düzenlemek istediği şüphesiyle gözaltına alındı. Alman Ordusu, aşırı sağcı olduğu belirtilen askerin söz konusu nedenlerle Hammelburg kentinde gözaltına alındığını doğruladı.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan, ismi açıklanmayan Alman askerinin 2015 yılında kendisini sığınmacı olarak tanıtarak mültecilerin arasına karıştığı öğrenildi. Olayla bağlantılı olarak mültecilere yönelik terör saldırısı şüphesiyle bu sabah Almanya, Avusturya ve Fransa’daki 16 farklı adrese baskın yapıldığı belirtildi. Polisin ayrıca Frankfurt yakınlarında 24 yaşındaki bir Alman öğrenciyi gözaltına aldığı belirtildi.

KENDİSİNİ SIĞINMACI GİBİ TANITMIŞ

Alman askerinin parmak izi üzerinden yapılan araştırmada, adamın 2015 yılında kendisini sığınmacı olarak tanıttığı, 2016 yılında ise Almanya’ya resmi sığınma başvurusunda bulunduğu belirtildi. Sığınma başvurusu kısa sürede kabul edilen askerin daha sonra mülteciler için ödenen yardım parası almaya hak kazandığı belirtiliyor. Sığınmacıların arasına karışan ve Arapça yerine Fransızca konuşmasına rağmen yetkililerin dikkatinden kaçan adamın neden böyle bir yöntem izlediği bilinmiyor.

Haberin Devamı

SALDIRI VİYANA’DA MI OLACAKTI?

Alman askerinin kısa süre önce Avustruya’daki Viyana Havaalanı’na dolu bir silahla giriş yaptığı ve havaalanındaki tuvalete silahını gizlediği belirtiliyor. Alman askerinin Avusturya polisi tarafından kısa süreliğine tutuklandığı belirtildi. Avusturya’da yayımlanan Krone gazetesi, saldırganın yakalanmasının ardından haberi, “Viyana Havaalanı’nda terör saldırısı engellendi” başlığıyla duyurdu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!