Son dakika haberi - 3 teröristin ölü ele geçirildiği operasyonla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi - 3 teröristin ölü ele geçirildiği operasyonla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 12:00

Van Muradiye'de saldırı hazırlığı yapan 3 terörist, güvenlik güçlerinin düzenlediği son dakika operasyonuyla ölü ele geçirildi. Eylem hazırlığında olduğu belirtilen teröristlerin üzerinden bir M-16 piyade tüfeği, iki AK-47 piyade tüfeği ve bir roketatar çıktı

Haberin Devamı

Son dakika - Van’ın Muradiye ilçesinde güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonda eylem hazırlığında olduğu değerlendirilen 3 terörist ölü ele geçirildi.

DHA'nın haberine göre Van’ın Muradiye İlçesi’nde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda PKK’lı 3 terörist, ölü ele geçirildi. Muradiye İlçesi Babacan Mahallesi kırsalında PKK’lı teröristlerin kullandığı bir mağara tespit edilerek bölgeye operasyon düzenlendi. Jandarma ve özel harekat polislerince ortaklaşa düzenlenen operasyonda, güvenlik güçlerinin ’teslim ol’ çağrılarına teröristler ateşle karşılık verince, çatışma çıktı. Çatışmada 3 terörist öldürüldü. Teröristlerle birlikte, bir M-16 piyade tüfeği, iki AK-47 piyade tüfeği ve bir roketatar ele geçirildi.

Öldürülen teröristlerin geçen 15 Nisan tarihinde güvenlik korucusu Adnan Vanlı’nın şehit olduğu, Muradiye Ak Parti İlçe Başkanının konvoyuna yönelik saldırıyı düzenlediği ve ilçede eylem hazırlığı içerisinde oldukları belirtildi.

Haberin Devamı

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, "PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalarda; istihbarat unsurlarımızca yürütülen faaliyetler sonucu ilimiz Muradiye ilçesi Babacan Mahallesi kırsal alanında terör örgütü mensuplarının kullanmış olduğu sığınağın tespit edilmesi üzerine; 17 Mayıs 2017 günü Van Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Van İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca müşterek olarak yapılan operasyon neticesinde, 3 örgüt mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir.

Son dakika haberi - 3 teröristin ölü ele geçirildiği operasyonla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı

Ölü ele geçirilen örgüt mensuplarının, 15 Nisan 2017 tarihinde Muradiye ilçesi Açıkyol mevkiinde AK Parti ilçe başkanının konvoyuna yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırı eylemi neticesinde Adnan Vanlı isimli güvenlik korucusunun şehit edilmesi olayını gerçekleştirdikleri ve ilimiz Muradiye ilçesinde eylem hazırlığı içerisinde oldukları değerlendirilmektedir” denildi. 

Haberin Devamı

Teröristlerle birlikte 1 adet M 16 piyade tüfeği ve 2 adet AK-47 piyade tüfeği ile 1 adet roketatar ele geçirildiği belirtilen açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin temini için gerekli çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğü kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!