ANKARA HABERLERİ

Salatalığın lezzet yolculuğu başladı

Hürriyet Haber
13 Ağustos 2012 - 00:00Son Güncelleme : 12 Ağustos 2012 - 14:46

Turşularıyla ünlü Çubuk’ta, salatalığın lezzet yolculuğu başladı.

Hürriyet Haber

Özellikle yörenin iklim yapısına uygun yetiştirilen sert salatalık ile yapılan turşular, lezzeti ile sofraların vazgeçilmezi olurken, 2005 yılında başlatılan Çubuk Turşu ve Kültür Festivali ile Çubuk turşusunun tanıtımı yapılıyor.
Turşunun yapımından önce, salatalıklar hasat ediliyor. Tarladan kamyonetlerle turşu kurma atölyelerine götürülen salatalıklar, ilk olarak kalibrasyon makineleri ile numaralara ayrılıyor. Daha iyi su almaları ve olgunlaşmaları için iğnelenen salatalıklar, yıkanıyor ve ardından da teneke veya büyük fıçılara doldurularak içerisine turşu haline getiriliyor.

Üretici rekolteden memnun
 
Bu yıl rekoltenin çok güzel olduğunu ifade eden Çubuk Turşucular ve Yaş Sebze, Meyve Üretim Kooperatifi Başkanı Hasan Hüseyin Benli, “Bu yıl mahsul çok güzel. Köylümüz çok çalışıyor, havalar da çok sıcak gidiyor. Bu nedenle de verim çok iyi” dedi.
Turşuların 13-16 Eylül tarihlerinde düzenlenecek festival için yapılmaya başlandığını dile getiren Benli, “Bu sene kalite biraz daha iyi, yani ürün verimli. Bundan dolayı bu sene satışlarda biraz daha artış bekliyoruz” diye konuştu.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Ankara haberleri bölümünde, DHA ve İHA’nın abonelerine gönderdiği Ankara haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Salatalığın lezzet yolculuğu başladı haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.


    ANKARA YOL DURUMU
    Ankara1 DERECE
    Yol durumu »
    ANKARA NAMAZ VAKİTLERİ
    21 Ağustos 2017, Pazartesi
    • İmsak
      04:09
    • Guneş
      05:58
    • Öğle
      13:03
    • İkindi
      16:49
    • Akşam
      19:46
    • Yatsı
      21:20
    Diğer iller için Namaz Vakitleri »
    Sayfa Başı