Sakis formülü işe yaramıştı

Güncelleme Tarihi:

Sakis formülü işe yaramıştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2005 00:16

Türkiye’yi Eurovision’da temsil edecek Gülseren’e yönelik eleştirilerin benzeri, geçtiğimiz yıl Yunanistan’da da yaşanmıştı. Komşu, ‘Sakis formülü’yle yarışmada üçüncü oldu. Yunanistan’da, geçtiğimiz yıl İstanbul’da yapılan Eurovision Şarkı Yarışması öncesinde bir ses yarışması düzenlenmişti

Yunan Devlet Televizyonu’nun düzenlediği yarışmayı, Apostolos Psichramis adlı amatör bir genç kazanmış ve İstanbul’a gelmek üzere bavullarını hazırlamaya başlamıştı.

Karar veto edildi

Ancak jüri üyeleri arasında çıkan bir anlaşmazlık her şeyi altüst etmişti. Bazı jüri üyeleri Psichramis’in Yunanistan’ı temsil edecek ‘çapta’ bir şarkıcı olmadığını savunarak kararı veto etmiş, bunun üzerine Yunanistan’ı temsil etme görevi ülkedeki gençlerin ilahı Sakis Rouvas’a teklif edilmişti.

Bari vokal yapsın

Rouvas, Eurovision’da yarışacak besteyi dinleyip bu şarkıyla İstanbul’da ülkesini temsil etmeyi kabul ettiğini açıklayınca, geriye bir tek ‘amatör ses’ Apostolos Psichramis’e ne olacağı sorusu kalmıştı. Yarışma komitesi en sonunda, Psichramis’in Rouvas’a vokal yapmasını kararlaştırmıştı.

Neden Sakis Rouvas

Yunanistan, Eurovision için Sakis Rouvas’ta karar kılmakta zorlanmamıştı. 1997 yılında Lefkoşa’nın yeşil hattında Burak Kut’la birlikte verdiği konser sonrası büyük ilgi gören yakışıklı şarkıcı, Türkiye’de yapılacak yarışma için en iyi isimdi. Türk medyasının da çok sevdiği sanatçı, Hülya Avşar Show’a ve Popstar’a bile konuk olmuştu.

En çok alkışı o aldı

EuroStar adlı yarışmayı, oyların yüzde 37.9’unu alarak kazanan Apostolos Psichramis, jüri kararıyla yerini Sakis Rouvas’a bırakmıştı. Jüri, Psichramis’in Rouvas’a vokal yapmasına karar verdi. Yakışıklı şarkıcı da İstanbul’da yaptığı iddialı şovla üçüncü olmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!